Pai med fisk og skalldyr





Pai med fisk og skalldyr inneholder 143 Kalorier, 7 g Karbo, 12 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Pai med fisk og skalldyr har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Fisk, Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pai med fisk og skalldyr er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
6dlhvetemel
200grMargarin
1dlvann

Fyll:

600grreker med skall eller 200 g rensede
2boks(er)blåskjell, á 250 g
700grfiskefilet, torsk, kolje
50grmargarin eller smør
5sshvetemel
5dlrekekraft
5dlblåskjellkraft
2dlfløte
1tsestragon
1dashsalt
1dashpepper
1ssfriskpresset sitron
2dlhakket dill


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Pai med fisk og skalldyr med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier142.615 867.971 466.99Kcal
Protein12.01494.18123.54gram
Karbohydrat6.76278.1569.54gram
Kostfiber0.3313.583.39gram
Fett7.43305.7276.43gram
Mettet fett2.3295.4623.87gram
Salt0.5723.655.91gram
Pris på oppskriftenKr 6.93Kr 285.15Kr 71.29.-
Hele oppskriften veier4 115 totalt4 115 pr porsj1 029 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 stykker

Smuldre margarin og mel med en gaffel eller med fingertuppene til en grynet masse. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen. Pakk den i folie og la den hvile i kjøleskapet ca 30 minutter. Lag i mellomtiden fyllet:

Rens rekene. Kok rekeskallet i 5 dl vann i ca 10 minutter, sil kraften. Hell kraften av blåskjellene, spar den. Skjær fisken i mindre biter. La dem trekke i reke- og blåskjellkraften i ca 5 minutter. Ta op fisken og mål kraften.

Smelt margarin i et kokekar, rør i melet. Spe med kraften og kok opp under omrøring, spe også med fløten. La sausen koke i 3-4 minutter. Smak den til med smuldret estragon, litt salt og nymalt pepper, friskpresset sitron og dill. Bland i fisk, reker og blåskjell og la det hele bli varmt, men ikke koke, da blir skalldyrene seige. Hell stuingen i det varme paiskallet, som du lager slik:

Kjevle ut deigen og trykk den utover bunn og kanter i en liten langpanne, ca 25 x 30 cm. Prikk deigen og rifle kantene med en gaffel. La den gjerne hvile i ca 15 minutter. Stek paiskallet midt i ovnen ca 20 minutter ved 225 C.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12538)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-08
Oppdatert dato:2003-05-08
Lesere: 3667 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.