Pistasjmakroner med sjokoladeganache



Pistasjmakroner med sjokoladeganache oppskrift.
Fotograf: Margrethe Myhrer
Makroner lages vanligvis med malte mandler, men ved å erstatte litt av mandlene med pistasjnøtter får vi en fin, grønn pastellfarge.

Oppskriften inneholder 402 Kalorier, 51 g Karbo, 7 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-lupiner, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pistasjmakroner med sjokoladeganache er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 392 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
50grpistasjnøtter
80grskåldede mandler
170grmelis
80grsukker
3stkeggehvite

Sjokoladeganache

115grmørk sjokolade, 70% kakao
2sskremfløte
1sshonning
1,5sssmør




Kalorier og næringsinnhold i Pistasjmakroner med sjokoladeganache med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier401.632 700.9690.03Kcal
Protein6.9646.811.56gram
Karbohydrat50.99342.9111.43gram
Kostfiber2.7918.760.63gram
Fett18.25122.734.09gram
Mettet fett6.1941.631.39gram
Salt0.211.410.05gram
Pris på oppskriftenKr 6.63Kr 44.59Kr 1.49.-
Hele oppskriften veier673 totalt673 pr porsj22 pr stk gram
Energiprosent fra karbo50,78 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 makroner

Ha mandlene i kokende vann og sett kjelen til side. Trekk mandlene til skallet løsner, 3-4 minutter. Tørk mandlene i et døgn. Kjør pistasjnøtter, mandler og melis i foodprosessor til fint mel og sikt det.
Pisk eggehvite stiv før du tilsetter sukkeret. Pisk til stiv marengs.
Bland melis-/nøtteblandingen i marengsen for hånd til den blir litt flytende.
Fyll røren i en sprøytepose. Bruk 10 mm tyll og sprøyt ut røre på et bakepapir med opptegnede sirkler på størrelse med en 5 krone. La kakene stå i 20 minutter for å få en hinne på seg før de stekes.
Stek kakene på 150 °C i 12 minutter.
Kok opp fløte og honning. Tilsett sjokolad og rør godt før du har i smør. Kjør kremen glatt med en stavmikser. Legg litt sjokoladeganache på den flate siden av makronen og legg en ny makron over. Klem lett sammen.

La råvarene være romtemperert når du starter bakingen.

Marengsen er klar når du ser den begynner på “skvette” rundt kanten i bollen. Test med å sprøyte ut en kake. Den skal holde formen uten at den danner topper.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 36003)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Småkaker
Innlagt dato:2021-10-19
Oppdatert dato:2021-10-19


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pistasjehjerter.Pistasjehjerter.
Denne retten har 517,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Veganske nøttekaker med sjokolade.Veganske nøttekaker med sjokolade.
Denne retten har 489,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Peanøtt-ingefærkaker.Peanøtt-ingefærkaker.
Denne retten har 460,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandelmasseformer fylt med nougat og nøttekaramell.Mandelmasseformer fylt med nougat og nøttekar.
Denne retten har 487,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelmakroner.Kanelmakroner.
Denne retten har 430,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bettys nøttesnitter.Bettys nøttesnitter.
Denne retten har 485,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nøttetopper.Nøttetopper.
Denne retten har 453,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pistasjmakroner med sjokoladeganache.Pistasjmakroner med sjokoladeganache.
Denne retten har 401,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nøttesekker.Nøttesekker.
Denne retten har 435,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rosinmakroner.Rosinmakroner.
Denne retten har 368,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.