Fotograf:
Matoppskrift.no
Reker og grønnsaker fritert med tempura inneholder
226 Kalorier,
9 g Karbo,
7 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Reker og grønnsaker fritert med tempura har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Sesam, Skalldyr, Soya, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Reker og grønnsaker fritert med tempura er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
21034 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Reker og grønnsaker fritert med tempura!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 226.18 | 1 075.98 | Kcal |
Protein | 6.74 | 32.06 | gram |
Karbohydrat | 9.45 | 44.96 | gram |
Kostfiber | 0.97 | 4.61 | gram |
Fett | 17.72 | 84.30 | gram |
Mettet fett | 2.26 | 10.75 | gram |
Salt | 1.42 | 6.75 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.41 | Kr 20.98 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 903 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 16,71 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Pisk eggene i en bolle sammen med soyaoljen. Sikt melet i og rør det til en jevn, tykk røre. Tilsett vannet under omrøring. Sett røren kaldt.
Pill rekene og tre dem tett i tett på spydene slik at det blir to spyd til hver. Spar skallene, de lager du saus av.
Del paprikaen i to, fjern frøene og skjær den i biter på langs. Del løken i fire båter og plukk lagene pent fra hverandre. Tre grønnsakene på spyd.
Varm olje i en gryte. Stikk et av trespydene ned i oljen, den er varm nok når det bobler rundt pinnen. Dypp rekespyd og grønnsakspyd i røren og la dem få renne litt av seg. Friter dem ca 2 minutter, til de blir sprø og gylne, grønnsakspydene først.
Serveres straks med for eksempel kinesisk jasminrins og rekesaus, som du lager slik:
Rist sesamfrøene gylne i stekepanne. Bland alt det andre i en kjele og kok i 3-5 minutter, tilsett sesamfrøene til slutt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7917)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Fritert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-06-15
Oppdatert dato:2013-06-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift