Fotograf:
Hvalbiff
Rødvinsmarinert hvalbiff inneholder
88 Kalorier,
1 g Karbo,
9 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Rødvinsmarinert hvalbiff har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rødvinsmarinert hvalbiff er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5724 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rødvinsmarinert hvalbiff!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 88.44 | 667.77 | Kcal |
Protein | 9.26 | 69.92 | gram |
Karbohydrat | 1.42 | 10.72 | gram |
Kostfiber | 0.72 | 5.44 | gram |
Fett | 3.66 | 27.63 | gram |
Mettet fett | 1.99 | 15.03 | gram |
Alkohol | 1.62 % | | | |
Salt | 0.22 | 1.64 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.34 | Kr 78.07 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 775 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,42 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1) Bland sammen ingrediensene til marinaden.
2) Legg kjøttet i et fat som ikke er for stort og hell over marinaden.
3) La kjøttet marinere 2 dager i kjøleskap. Snu det av og til.
4) Ta kjøttet opp og tørk det.
5) Brun smør i en panne og stek hvalbiffen brun på alle kanter.
6) Legg i en langpanne eller ildfast form. Dryss på salt.
7) Sett formen i stekeovn ved 170 grader og stek ca 1 time.
8) Bruk steketermometer og ta steken ut når dette viser 60 grader.
9) Drypp steken med marinaden 2-3 ganger under stekingen.
10) Legg halve tomater, sjampinjong i skiver og småløk i formen etter ca 40 minutter steking.
11) Kokte bønner og poteter passer som tilbehør.
Ikke ha salt i marinaden det trekker vann ut av kjøttet.
Resten av marinaden og stekesjyen siles og brukes til sausen.
Sausen :
1) Surr løken i smør. Ha i rødvin.
2) Kok inn til det halve.
3) Ha på kraft og småkok 10 minutter.
4) Sil. Rør inn usaltet smør.
5) Ha i gressløk og frisk timian.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Hvalbiff
(Intern: 19837)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-06-29
Oppdatert dato:2005-06-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift