Romkake fra Jamaica inneholder
393 Kalorier,
48 g Karbo,
5 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Romkake fra Jamaica har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Romkake fra Jamaica er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Romkake fra Jamaica!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 392.83 | 462.00 | Kcal |
Protein | 5.32 | 6.26 | gram |
Karbohydrat | 47.57 | 55.95 | gram |
Kostfiber | 2.80 | 3.29 | gram |
Fett | 18.36 | 21.59 | gram |
Mettet fett | 5.71 | 6.72 | gram |
Alkohol | 1.49 % | | | |
Salt | 0.45 | 0.53 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.50 | Kr 7.64 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 176 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 48,43 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Smør en form på 1,2 liter godt og dryss den med mel. Sikt mel, bakepulver og blandingskrydder i en bolle. Tilsett margarin, egg og sukker (185 g). Rør ut kakao i varmt vann og hell i bollen. Rør godt med en treskje i 2 minutter ( 1 minutt ved mikser), til røren er godt blandet. Hell røren i formen. Stek kaken ved 160 C i 1 1/4 time eller til den er godt hevet og begynner å krype vekk fra kantene. Ta kaken forsiktig ut av formen og legg den på en rist til avkjøling.
Ha sukker og 1,5 dl vann i en kjele, tilsett kanel og varm opp under omrøring. La det koke i 5 minutter. Ta kjelen av platen, tilsett rom og fjern kanelen. Legg kaken på et fat. Hell sirup over og la den stå i 2 timer. Stikk mandelstrimler inn i kaken på toppen. Smelt sjokolade i vannbad. Når den er smeltet, heller du den over kaken. La kaken stå så sjokoladeglasuren stivner. Til slutt pynter du med stivpisket krem som sprutes i et fint mønster rundt kaken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8920)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Jamaica
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Lesere:
7302 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift