Fotograf:Knut Pettersen Smultringer er litt styr å lage, særlig pga smultgryten, men når en får det til er det skikkelig godt.
Oppskriften inneholder 307 Kalorier, 51 g Karbo, 7 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Visp eggedosis av egg og sukker. Visp fløten og smelt margarinen. Bland alt forsiktig til en deig, den skal være løs og ikke seig. Sett deigen kaldt til neste dag.
Ta 1/3 av deigen og kna forsiktig inn litt mel så den blir god å kjevle. Kjevl ut til ca 1 cm tykk leiv, stikk ut smultringer og legg dem på melet brett med plast over til de skal kokes.
Kok smultringene lys gule i varmt smult, ha ikke mer enn 3-4 stykker i gryta samtidig. Snu dem med en gang de kommer opp. Avkjøl på fettsugende papir.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 13422)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker Land:
Norge Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2015-11-29
Oppdatert dato:2015-11-29