Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker



Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker inneholder 113 Kalorier, 3 g Karbo, 5 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker har beregnet å ha følgende allergener Melk, Selleri, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,4 poeng fra 5 lesere
Lesere: 13746 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stkflådde rypebryst med bein
1ssrips- eller rognebærgelé
1ssrips- eller rognebærgelé
1dlportvin
1ssgod sennep
8dlvilt- eller rypekraft
1dlkremfløte
1ssmaizena
1dashsalt
1dashpepper
1dashsmør til bruning

Grønnsaker:

4stksjalottløk
2stkgulrøtter
0,5stksellerirot
100grkålrot
0,5stkbroccoli
1dlhvitvin
0,5literkremfløte
1kvist(er)frisk timian eller 1/2 ts tørket
revet muskat
1tssmør




Næringsdeklarasjon for Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier112.92860.90Kcal
Protein4.8637.05gram
Karbohydrat3.0523.25gram
Kostfiber1.098.31gram
Fett8.1962.44gram
Mettet fett4.9938.04gram
Alkohol0.77 %
Salt0.413.12gram
Pris på oppskriftenKr 13.32Kr 101.55Kroner
Hele oppskriften veier3 050 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo10,8 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Lag først sausen: Kok opp god viltkraft og la den koke inn til den blir kraftig og god. Tilsett fløte, portvin, gelé og sennep. Jevn sausen med litt maisenna. Hold den varm.

Krydre rypebrystene med salt og hvit pepper. Pensle dem med smeltet smør, og stek dem i ovn ved 200 C i 8-10 minutter. La dem hvile mens du lager grønnsakene.

Rens og vask alle grønnsakene. Kutt dem i terninger. Broccolien deles i små buketter, sjalottløken grovhakkes.

Forvell grønnsakene i to minutter og avkjøl i kaldt vann.

Fres løken i litt smør i en kjele og kok inn med hvitvin.

Ha fløten i kjelen og kok til den tykner.

Tilsett grønnsakene og kok til alt er mørt og stuingen passe tykk.

Smak til med salt, hvit pepper og en anelse revet muskat.

Sett rypebrystene tilbake i ovnen i ca 5-6 minutter ved 200 C.

Løsne bryststykkene forsiktig fra brystbeinet, del dem i to på skrå og legg dem på fat med grønnsaker. Anrett sausen for seg og server med kokte eller bakte poteter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12206)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.