Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker inneholder
113 Kalorier,
3 g Karbo,
5 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Selleri, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
13746 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rypebryst med portvinsaus og kremede grønnsaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 112.92 | 860.90 | Kcal |
Protein | 4.86 | 37.05 | gram |
Karbohydrat | 3.05 | 23.25 | gram |
Kostfiber | 1.09 | 8.31 | gram |
Fett | 8.19 | 62.44 | gram |
Mettet fett | 4.99 | 38.04 | gram |
Alkohol | 0.77 % | | | |
Salt | 0.41 | 3.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.32 | Kr 101.55 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 050 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,8 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Lag først sausen: Kok opp god viltkraft og la den koke inn til den blir kraftig og god. Tilsett fløte, portvin, gelé og sennep. Jevn sausen med litt maisenna. Hold den varm.
Krydre rypebrystene med salt og hvit pepper. Pensle dem med smeltet smør, og stek dem i ovn ved 200 C i 8-10 minutter. La dem hvile mens du lager grønnsakene.
Rens og vask alle grønnsakene. Kutt dem i terninger. Broccolien deles i små buketter, sjalottløken grovhakkes.
Forvell grønnsakene i to minutter og avkjøl i kaldt vann.
Fres løken i litt smør i en kjele og kok inn med hvitvin.
Ha fløten i kjelen og kok til den tykner.
Tilsett grønnsakene og kok til alt er mørt og stuingen passe tykk.
Smak til med salt, hvit pepper og en anelse revet muskat.
Sett rypebrystene tilbake i ovnen i ca 5-6 minutter ved 200 C.
Løsne bryststykkene forsiktig fra brystbeinet, del dem i to på skrå og legg dem på fat med grønnsaker. Anrett sausen for seg og server med kokte eller bakte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12206)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.