Ryper i fløtesaus inneholder
164 Kalorier,
2 g Karbo,
15 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Ryper i fløtesaus har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ryper i fløtesaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 4 lesere
Lesere:
14774 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ryper i fløtesaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 164.25 | 1 083.56 | Kcal |
Protein | 14.93 | 98.49 | gram |
Karbohydrat | 2.36 | 15.57 | gram |
Kostfiber | 0.07 | 0.46 | gram |
Fett | 10.55 | 69.60 | gram |
Mettet fett | 4.89 | 32.26 | gram |
Salt | 0.17 | 1.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.53 | Kr 89.26 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 979 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,74 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Beregn en rype pr. person. Ryper må henge luftig og kjølig i noen dager til mørning. Dersom du har flere ryper enn du har bruk for til middag, kan de dypfryses med fjør og innmat. Beregn ca. ett døgn til opptining. Rypene kan ribbes eller flås. Det enkleste og raskeste er å flå dem. Ta ut innvoller. Ta vare på hjerte, lever og krås. Pass på å plukke ut alle hagl.
Del rypene i bryststykke, vinger og lår. Brun ryper og innmat i margarin i gryte på middels sterk varme. Ta opp bryststykkene og leveren. Tilsett vann, salt, pepper og einerbær i gryta. La det trekke under lokk i 30 minutter. Legg i rypebrystene og la dem trekke med i 20 minutter. Snu bryststykkene av og til. Tilsett fløte og ost. La det hele trekke i 15 minutter til. Ta opp rypebrystene.
Jevn sausen med hvetemel utrørt i melk. La sausen koke i 5-10 minutter. Sil sausen. Smak til med salt og pepper. Del hvert bryst i to langs brystbeinet. Kjøttet skal gjerne være grårosa.
Anerett rypebrystene med leveren. Hell litt saus over. Server resten av sausen i sausenebbe. Erter, rosenkål og gulrøtter er godt følge til ryper, mandelpoteter likeså. Tyttebær eller rognebærgele hører med.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12190)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift