Fotograf:
Alf Börjesson
Ansjos er en viktig ingrediens i salaten fra Nice, en klassisk salat som finnes i mange varianter. En salat som gjerne fungerer som en lunsjrett med godt brød som tilbehør. Oppskriften inneholder
112 Kalorier,
5 g Karbo,
7 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Salat med ansjos er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4744 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Salat med ansjos!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 111.58 | 302.49 | Kcal |
Protein | 7.38 | 20.01 | gram |
Karbohydrat | 4.91 | 13.31 | gram |
Kostfiber | 0.97 | 2.63 | gram |
Fett | 6.72 | 18.22 | gram |
Mettet fett | 1.21 | 3.28 | gram |
Salt | 1.06 | 2.88 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.28 | Kr 19.74 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 084 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 17,6 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
La ansjosfiletene renne godt av.
Kok egg i 8—9 minutter slik at de blir hardkokte, skyll dem i kaldt vann, skrell dem og del dem i båter.
Kok og skjær poteten i skiver/terninger.
Kok aspargesbønnene i 2 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl dem i kaldt vann, la dem renne av og del dem i to.
Strimle salaten grovt og skjær tomatene i båter.
La tunfisken renne godt av.
Bland alle ingrediensene og legg oliven på toppen.
Dressing
Visp sammen olivenolje, presset hvitløk, hvitvinseddik, og salt og pepper.
Hell dressingen over salaten like før servering og server med brød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29207)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Salat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-05
Oppdatert dato:2013-03-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift