Semmelknödel spises enten i kraft som suppe, til kjøttretter som Schweinebraten (svinestek) eller med kremete kantareller om høsten. På et blunk slår den bayerske gemyttligheten til – og forresten,
I tilfelle du ikke skal til Bayern med det første, får du oppskrift på hvordan du kan lage Semmelknödel selv:
Oppskriften inneholder 181 Kalorier, 26 g Karbo, 7 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skjær rundstykkene i små terninger.
Stek løken og persillen lett i smøret. Løken skal ikke bli brun.
Kok opp melken og hell den over rundstykkene.
La rundstykkene svelle i ca. 10 minutter.
Bland rundstykkene med løk/persille-blandingen og eggene.
Hvis deigen er for myk, tilsett litt griljermel. Ikke bruk vanlig mel!!!
Lag tennisball-store boller – med fuktige hender!
La bollene trekke ca. 20 minutter i sydende (ikke kokende) saltvann, eller i buljong, til de flyter opp.
Til Semmelknödel passer selvfølgelig best bayersk øl. Vel bekomme!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Det Tyske Turistkontor
(Intern: 33833)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Tilbehør Land:
Tyskland Innlagt dato:2018-04-05
Oppdatert dato:2018-04-13