Semmelknödel fra Bayern



Semmelknödel fra Bayern oppskrift.
Fotograf: © DZT e.V. F: Franz Walter
Dette er tradisjonsmat i Bayern. Bollene lages av rundstykker som er minst ett døgn gamle. De må bløtlegges i melk. En annen viktig ingrediens er persille, den gir retten friskhet. Fins det noe som smaker lekrere enn nye urter om våren?

Semmelknödel spises enten i kraft som suppe, til kjøttretter som Schweinebraten (svinestek) eller med kremete kantareller om høsten. På et blunk slår den bayerske gemyttligheten til – og forresten,

I tilfelle du ikke skal til Bayern med det første, får du oppskrift på hvordan du kan lage Semmelknödel selv:


Oppskriften inneholder 181 Kalorier, 26 g Karbo, 7 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Semmelknödel fra Bayern er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere: 5065 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
6stkrundstykker, minst ett døgn gamle
3sseller mer – hakket persille
10grsmør
1stkfinhakket løk
2,5dlmelk
3stkegg
1dashsalt og pepper
evt. Griljermel




Kalorier og næringsinnhold i Semmelknödel fra Bayern med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier180.91501.40Kcal
Protein7.1519.82gram
Karbohydrat26.4873.39gram
Kostfiber2.186.04gram
Fett4.6712.94gram
Mettet fett1.885.21gram
Salt0.521.45gram
Pris på oppskriftenKr 4.04Kr 11.20Kr .-
Hele oppskriften veier1 109 totalt277 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo58,54 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skjær rundstykkene i små terninger.
Stek løken og persillen lett i smøret. Løken skal ikke bli brun.
Kok opp melken og hell den over rundstykkene.
La rundstykkene svelle i ca. 10 minutter.
Bland rundstykkene med løk/persille-blandingen og eggene.
Hvis deigen er for myk, tilsett litt griljermel. Ikke bruk vanlig mel!!!
Lag tennisball-store boller – med fuktige hender!
La bollene trekke ca. 20 minutter i sydende (ikke kokende) saltvann, eller i buljong, til de flyter opp.
Til Semmelknödel passer selvfølgelig best bayersk øl. Vel bekomme!

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Det Tyske Turistkontor
(Intern: 33833)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Tilbehør
Land: Tyskland
Innlagt dato:2018-04-05
Oppdatert dato:2018-04-13


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Raske churros med sitronkrem.Raske churros med sitronkrem.
Denne retten har 284,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Semmelknödel fra Bayern.Semmelknödel fra Bayern.
Denne retten har 180,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brødstuffing til kalkun og kylling.Brødstuffing til kalkun og kylling.
Denne retten har 129,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dobbeldekker.Dobbeldekker.
Denne retten har 201,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brødkrutonger til lutefisk.Brødkrutonger til lutefisk.
Denne retten har 449,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brødkrutonger.Brødkrutonger.
Denne retten har 314,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brødstuffing til kalkun 2.Brødstuffing til kalkun 2.
Denne retten har 212,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brødstuffing til kalkun.Brødstuffing til kalkun.
Denne retten har 242,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.