Fotograf:
Alf Börjesson
Sennepssaus er tradisjonelt tilbehør til gravlaksen, og du kan enkelt lage sennepsausen selv. Da har du muligheten til å tilpasse smaken etter eget ønske. Oppskriften inneholder
538 Kalorier,
7 g Karbo,
3 g Protein og
55 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sennepssaus til gravet laks er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
3790 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sennepssaus til gravet laks!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 538.06 | 464.24 | Kcal |
Protein | 2.93 | 2.53 | gram |
Karbohydrat | 7.19 | 6.20 | gram |
Kostfiber | 0.39 | 0.34 | gram |
Fett | 55.20 | 47.63 | gram |
Mettet fett | 5.78 | 4.99 | gram |
Salt | 1.14 | 0.98 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.28 | Kr 4.56 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 345 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,34 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rør sammen eddik, sennep, sukker og eggeplomme.
Pisk inn oljen i tynn stråle.
Tilsett dill som er finhakket og la sausen trekke ved romtemperatur.
Smak til med sukker og eddik og evt salt.
Ønsker du en mildere sennepssaus kan du tilsette lettrømme i stedet for olje.
Bruk like deler rømme og sennep eller smak deg fram.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28884)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Saus
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-07
Oppdatert dato:2013-03-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift