Sigdalskling



Sigdalskling inneholder 313 Kalorier, 28 g Karbo, 4 g Protein og 21 g Fett pr 100 gr
Sigdalskling har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sigdalskling er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
600grsmør
900grhvetemel
3litermelk
6dlseterrømme
6stkeggeplommer
4stkeggehviter
500grhvetemel til knaing
mel til utbaking

Smøring:

500grsmør
500grMargarin
1kgsukker




Næringsdeklarasjon for Sigdalskling!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier312.6524 467.99Kcal
Protein4.00313.04gram
Karbohydrat27.622 161.54gram
Kostfiber0.6147.74gram
Fett20.551 608.24gram
Mettet fett11.00860.86gram
Salt0.2822.21gram
Pris på oppskriftenKr 2.77Kr 216.78Kroner
Hele oppskriften veier7 826 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en stor kjele og tilsett mel til en tykk jevning.

Varm opp melken til 37 C. Spe med den varme melken litt etter litt slik at det blir en røre uten klumper. Kok det hele i 3-4 minutter under omrøring til en tykk, seig grøt. Ha grøten i en bolle, og la den kjølne.

Ha rømme, eggeplommer og eggehviter i den kalde grøten. Dryss over hvetemel og dekk bollen med plast og et klede. Deigen skal stå natten over i kjøleskap.

Neste dag knas inn ca 500 g hvetemel, slik at deigen blir smidig å kjevle ut. Del deigen i to, og rull ut en pølse av den ene halvdelen. Den andre halvdelen ligger og hviler i kjøleskapet mens første halvparten bakes ut.

Deigpølsene deles i emner på ca 100 g. Emnene trykkes flate og runde før de blir lagt til hvile på melet brett i 60-90 minutter, før utkjevling.

Dekk bakebordet med et flanellslaken og så med et vanlig hvitt bomullslaken. Ha godt med mel på bakststedet før emnene kjevles ut til meget tynne leiver på ca 50 cm i diameter. De tynne leivene rulles opp på runde bakstepinner og rulles utover takken. Klingen stekes gyllenbrun på begge sider over sterk varme uten at klingen brennes.

Etter steking legges klingen i et dobbelt klede som består av et hvitt laken, flanellslaken og plast slik at klingen holder seg myk. Kledet må dekke klingen helt rundt.

Bland smør og margarin som holder romtemperatur, i en bolle til det blir glatt. Smør halvdelen av den lunkne klingen og strø godt med sukker på. Brett den andre halvdelen over, og klipp kanten fin. Hver klinge deles i fire snipper.

Klinge kan fryses når den er pakket lufttett i plast.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13182)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Lesere: 10473 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Petras lefser.Petras lefser.
Denne retten har 291,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jølstralefse.Jølstralefse.
Denne retten har 358,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Randesundslefse.Randesundslefse.
Denne retten har 283,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mor sine hardangerlefser.Mor sine hardangerlefser.
Denne retten har 314,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byglandslefse.Byglandslefse.
Denne retten har 176,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tante Karis Bløytelefser.Tante Karis Bløytelefser.
Denne retten har 346,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtlefser fra Løvøy.Bløtlefser fra Løvøy.
Denne retten har 279,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 57,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sigdalskling 2.Sigdalskling 2.
Denne retten har 366,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mørlefse 2.Mørlefse 2.
Denne retten har 316,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tykklefse fra Eiker.Tykklefse fra Eiker.
Denne retten har 350,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefse med kling.Lefse med kling.
Denne retten har 367,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marilefse.Marilefse.
Denne retten har 269,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tjukklefse fra Johanne.Tjukklefse fra Johanne.
Denne retten har 296,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eidsberglefse.Eidsberglefse.
Denne retten har 195,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Farmors beste ostelefse.Farmors beste ostelefse.
Denne retten har 380,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.