Fotograf:Astrid Hals En saftig og frisk formkake med god holdbarhet. Nydelig til en erkeengelsk kopp afternoon tea (eller kaffe). Valmuefrø, som vanligvis brukes som pynt på rundstykker, loff og tebirkes er her med å sette sitt særegne smakspreg på kaken sammen med vanilje.
Rør smør og sukker hvitt og kremete.
Vask sitronene godt i lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmiddel. Skyll godt. Riv skallet fint og pass på at du bare får med det gule skallet. Del sitronene i to og press ut saften Bland sammen hvetemel vaniljesukker og bakepulver.
Rør inn melblandingen og melk vekselvis i smør- og sukkerblandingen. Ta vare på litt av sitronskallet og sitronsaften til glasur og pynt, og bland inn resten av skallet, saften og valmuefrø.
Visp eggehvitene til mykt skum. Rør ca. 1/3 inn i kakerøren og vend til slutt inn resten. Hell røren i smurt og strødd form, ca. 24 cm i diameter.
Sett kaken nederst i ovnen på 180 grader og stek den i ca. 1 time. Du kan sjekke om kaken er ferdig ved å stikke en tynn pinne midt i kaken. Hvis det ikke fester seg noe på pinnen, så er kaken ferdig.
Ta kaken forsiktig ut av formen og avkjøl den på rist.
Lag glasuren ved å varme opp sitronsaften, rør inn melis og hell glasuren over kaken mens den ennå er varm. Pynt med revet sitronskall.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 17063)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2004-02-16
Oppdatert dato:2022-02-03