Sitronpai med marengs inneholder
276 Kalorier,
39 g Karbo,
4 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Sitronpai med marengs har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sitronpai med marengs er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 6 lesere
Lesere:
20637 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sitronpai med marengs med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 275.76 | 3 543.52 | 442.94 | Kcal |
Protein | 4.45 | 57.18 | 7.15 | gram |
Karbohydrat | 38.87 | 499.48 | 62.43 | gram |
Kostfiber | 1.20 | 15.42 | 1.93 | gram |
Fett | 11.12 | 142.89 | 17.86 | gram |
Mettet fett | 6.23 | 80.06 | 10.01 | gram |
Salt | 0.19 | 2.41 | 0.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.55 | Kr 32.77 | Kr 4.10 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 285 totalt | 1 285 pr porsj | 161 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 56,38 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Dette er en frisk og lett kake som går an å spise flere stykker av, selv for mindre kakemonser. Oppskriften er stor, så bruk gjerne en form som er litt større enn en vanlig kakeform. Den bør lages samme dag som den skal spises.
Slik gjør du
BUNN:
Smuldre smøret i melet, tilsett sukker og eggeplomme og arbeid deigen raskt sammen. La den hvile en time og lag fyllet i mellomtiden. Trykk deigen ut i en paiform, også litt oppover kantene.
Forstek bunnen ved 250 gr. i 10 minutter.
FYLL:
Varm opp vann, maisennamel og sukker til det tykner. Tilsett eggeplommene, sitronskall, saft og smør, og la det stå på svak varme til det blir tykt. Rør hele tiden. Avkjøl.
TOPP:
Stivpisk eggehvitene og tilsett sukkeret. Pisk i noen minutter til og tilsett sitronsaften.
Legg sitronkremen i paibunnen og bre marengsmassen over. Stek videre ved 175 grader i 10-15 minutter, lenger hvis ikke marengsen ser tørr ut.
Kaken serveres kald.
Spesielle egenskaper
Uten melkeprodukter
Kilde:
Oddny
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kakemonsen
(Intern: 1472)
Kategori:
Dessertpai/terte
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-09-13
Oppdatert dato:2002-09-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift