Sjøkreps med sjokoladesaus



Sjøkreps med sjokoladesaus inneholder 401 Kalorier, 16 g Karbo, 3 g Protein og 35 g Fett pr 100 gr
Sjøkreps med sjokoladesaus har beregnet å ha følgende allergener Melk, Skalldyr, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sjøkreps med sjokoladesaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3110 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
12stksjøkreps, store eller 16 mindre
2ssolivenolje
1dashsalt
1dashpepper

Sjokoladesaus:

sjøkrepshoder og skall
1dlolivenolje
125grmire poix (en blanding av purre, løk, selleri og gulrøtter)
2feddhvitløk
3sstomatpuré
1tstimian, tørket
1tsCayennepepper
1sspaprikapulver
0,5stang(stenger)vaniljestang
2stknelliker, hele
0,5plate(r)kokesjokolade
2sssmør, usaltet




Næringsdeklarasjon for Sjøkreps med sjokoladesaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier400.80465.48Kcal
Protein3.223.74gram
Karbohydrat16.4319.08gram
Kostfiber2.883.34gram
Fett35.1640.83gram
Mettet fett10.3211.99gram
Salt0.480.56gram
Pris på oppskriftenKr 8.10Kr 9.41Kroner
Hele oppskriften veier465 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo16,39 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Rens sjøkrepsen. Skjær et snitt langs ryggen, fjern tarmen og legg halene til side.

Sett en stor kjele på kokeplaten. Skru varmen på fullt. Skjær grønnsakene i terninger på 1/2 centimeter. Del hvitløksfeddene i to på langs. Hell oljen i den varme kjelen, legg sjøkrepshodene og skall i, og knus den så godt du kan med en tresleiv. Fres det i ca 5 minutter, mens du hele tiden hakker i det med sleiva.

Tilsett grønnsakene, tomatpuré, vaniljestangen og krydderiene. Stek det hele i ytterligere 1 minutt. Ha i kaldt vann slik at det dekker. Kok opp og la det småkoke i omtrent 30 minutter. Sil kraften gjennom en fin sil og kok den inn til en fjerdedel. Pisk smøret in i kraften under koking. Nå skal kraften være tykk som en saus, kok videre om den er for tynn.

Rett før servering pisker du in sjokoladen og koker opp sausen, men ikke la den stå og koke etter at sjokoladen er hatt i.

Krydre krepsehalene med salt og pepper. Sett en teflonpanne på sterk varme, ha i olivenolje og stek dem i 2 minutter.

Legg halene på varme tallerkener. Fordel sausen rundt. Ikke server noe annet til. Kun god vin.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7866)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-20
Oppdatert dato:2003-04-20


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.