Sjøkreps med sjokoladesaus inneholder
401 Kalorier,
16 g Karbo,
3 g Protein og
35 g Fett pr 100 gr
Sjøkreps med sjokoladesaus har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Skalldyr, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjøkreps med sjokoladesaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3110 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sjøkreps med sjokoladesaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 400.80 | 465.48 | Kcal |
Protein | 3.22 | 3.74 | gram |
Karbohydrat | 16.43 | 19.08 | gram |
Kostfiber | 2.88 | 3.34 | gram |
Fett | 35.16 | 40.83 | gram |
Mettet fett | 10.32 | 11.99 | gram |
Salt | 0.48 | 0.56 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.10 | Kr 9.41 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 465 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 16,39 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens sjøkrepsen. Skjær et snitt langs ryggen, fjern tarmen og legg halene til side.
Sett en stor kjele på kokeplaten. Skru varmen på fullt. Skjær grønnsakene i terninger på 1/2 centimeter. Del hvitløksfeddene i to på langs. Hell oljen i den varme kjelen, legg sjøkrepshodene og skall i, og knus den så godt du kan med en tresleiv. Fres det i ca 5 minutter, mens du hele tiden hakker i det med sleiva.
Tilsett grønnsakene, tomatpuré, vaniljestangen og krydderiene. Stek det hele i ytterligere 1 minutt. Ha i kaldt vann slik at det dekker. Kok opp og la det småkoke i omtrent 30 minutter. Sil kraften gjennom en fin sil og kok den inn til en fjerdedel. Pisk smøret in i kraften under koking. Nå skal kraften være tykk som en saus, kok videre om den er for tynn.
Rett før servering pisker du in sjokoladen og koker opp sausen, men ikke la den stå og koke etter at sjokoladen er hatt i.
Krydre krepsehalene med salt og pepper. Sett en teflonpanne på sterk varme, ha i olivenolje og stek dem i 2 minutter.
Legg halene på varme tallerkener. Fordel sausen rundt. Ikke server noe annet til. Kun god vin.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7866)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-20
Oppdatert dato:2003-04-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.