Sjokolade Is 2 inneholder
274 Kalorier,
26 g Karbo,
4 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Sjokolade Is 2 har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokolade Is 2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
6150 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sjokolade Is 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 274.38 | 700.29 | Kcal |
Protein | 4.28 | 10.92 | gram |
Karbohydrat | 26.05 | 66.49 | gram |
Kostfiber | 1.56 | 3.98 | gram |
Fett | 16.66 | 42.52 | gram |
Mettet fett | 9.82 | 25.06 | gram |
Salt | 0.07 | 0.19 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.50 | Kr 24.25 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 021 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 37,97 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland kakaopulver og halvdelen av sukkeret sammen i en skål. Hell deretter en smule av melken i for å lage en pasta. Sett resten av melken i kok og hell den over kakaopastaen. Pisk blandingen grundigt. Strimle vaniljestangen, skrap kornene ut og ha i båter av stang og korn i. Hell det hele tilbake i gryten og la det syde ved svak varme i 6 minutter under konstant omrøring.
Ta gryten fra varmen og tilsett den finhakkede sjokolade.
Pisk i en andre skål eggeplommer med resten av sukkeret. Hell sjokoladeblandingen over eggeplommerne under kraftig pisking. Hell det hele tilbake i gryten og la det legere ved 85°C. Ta gryten fra varmen og tilsett kaffepulver og glukosesirup. Rør rundt.
Sikt isblandingen over en skål. Sett skålen i et kaldt vannbad og la den kjøle helt ned.
Tilsett kremfløten som den er, hvis isblandingen skal fryses i en ismaskin. Hvis ikke, så pisk fløten lett og vend den i sjokoladeblandingen. Hell den i en beholder og frys isen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 19895)
Kategori:
Iskrem/sorbet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-08-07
Oppdatert dato:2005-08-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift