Ingredienser
4 porsjoner
1,2 liter fiskekraft
50 g rensede reker
50 g blåskjell
1 dl tørr hvitvin
1 dl kremfløte eller Crème Fraiche
100 g smør
100 g hvetemel
soyasaus
salt
hvit pepper
Fiskekraft:
avskjær av fisk
kokevann tilsatt løk
timian
hvit pepper
laurbærblad
Tanggarnityr:
2/3 blæretang
1/3 med like deler av fennikel, sellerirot, løk og purre
Fremgangsmåte:
Denne suppen er utviklet av kjøkkensjef Torbjørn Andreassen ved gjestehuset "Skarven" i Tromsø. Etablissementet omsetter ca 40 000 porsjoner suppe årlig. Det var Hermann Moe, lærer ved kokk- og servitørskolen i Tromsø, som på slutten av 1960-årene utviklet ideen om konservering av tang til forskjellige sjømatprodukter.
La fiskekraften småkoke/trekke i ca 30 minutter. Sil kraften.
Blæretanget skylles godt og forvelles i kokende vann tilsatt litt natron. De beholder da den friske, irrgrønne fargen. Tanget og grønnsakene skal finhakkes og blandes.
Smelt smøret, rør i hvetemel, spe med vann og god fiskekraft og la det koke i ca 10 minutter. Rør godt om. Ha i hvitvin og gi det et oppkok. Ta kokekaret av varmen. Tilsett fløte eller Crème Fraiche. Til slutt har man i tanggarnityr, blåskjell og reker. La suppen stå og trekke i 15 minutter.
50-70 g tanggarnityr tilsettes suppen, som dermed får en herlig smak av hav. Resten av garnityren kan fryses i porsjonspakker for senere bruk.
Varme rundstykker, Mackøl og måsegg passer utmerket til denne nordnorske spesialiteten fra Skarven i Tromsø.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14170)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Troms
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-29
Oppdatert dato:2003-05-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift