Fotograf:
Norges sjømatråd
Hellstrøms Suppe Maxim s inneholder
181 Kalorier,
11 g Karbo,
9 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Hellstrøms Suppe Maxim s har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Melk, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hellstrøms Suppe Maxim s er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,4 poeng fra 7 lesere
Lesere:
16122 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hellstrøms Suppe Maxim s!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 181.10 | 937.35 | Kcal |
Protein | 8.69 | 44.98 | gram |
Karbohydrat | 11.25 | 58.23 | gram |
Kostfiber | 2.35 | 12.16 | gram |
Fett | 9.40 | 48.65 | gram |
Mettet fett | 5.43 | 28.11 | gram |
Alkohol | 1.72 % | | | |
Salt | 0.48 | 2.47 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.83 | Kr 30.18 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 070 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 24,84 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1) Vi legger ertene i bløt i kaldt vann dagen før (natten over).
2) Vi skreller løken, gulroten og 2–3 hvitløkfedd og koker dette sammen med ertene i 1 liter vann. Vi koker i ca. 45 minutter.
3) I mellomtiden damper vi blåskjellene med hvitvinen, finhakket sjalottløk og hvitløk til skjellene åpner seg etter ca. 1–2 minutter. Da slår vi alt over i et dørslag, lar skjellene renne av, plukker muslingene ut av skjellene og siler av kraften i fin sikt eller kaffefilter.
4) Vi kjører de kokte ertene i en blender, passerer dette i fin sikt og tilsetter blåskjellkraften i denne pureen. Vi justerer konsistensen med litt vann hvis den er for tykk.
5) Vi smaker til med madras curry og kajennepepper, og koker lett under omrøring. Vi monterer inn det kalde smøret i terninger, holder suppen på kokepunktet og visper inn den lettvispede kremfløten helt til slutt. Vi bruker gjerne en elektrisk stavmikser eller blender til denne operasjonen.
Stekte skalldyr som kamskjell, hummer, reker, rød kongekrabbe og andre havdelikatesser, gjør dette til gigantisk festmat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23255)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-01-14
Oppdatert dato:2007-01-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift