Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skinke- og tungeterrine oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Skinke- og tungeterrine



Skinke- og tungeterrine inneholder 104 Kalorier, 3 g Karbo, 10 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Skinke- og tungeterrine har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk, Soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Skinke- og tungeterrine er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1kglettsaltet tunge av storfe, ca 1 stk
500grkokt skinke
6stk litepurrer
2stkegg
2stkgulrøtter
5sshakket persille
4sshakket gressløk
1literlys aspik
1stksitron
1dashsalt
1dashpepper
muskat

Pepperrotkrem:

3dlkremfløte
2dlseterrømme
1stksitron
3ssrevet pepperrot
2ssfrisk gressløk
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Skinke- og tungeterrine!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier104.084 612.60Kcal
Protein10.09447.17gram
Karbohydrat2.89128.08gram
Kostfiber0.8839.00gram
Fett5.60248.18gram
Mettet fett3.16140.04gram
Salt1.4765.23gram
Pris på oppskriftenKr 11.08Kr 491.04Kroner
Hele oppskriften veier4 432 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok tungen i vann ca 2 timer. Flå den mens den ennå er varm. Skjær tungen i lange strimler som er 1 x 1 cm. Skjær skinken i like store strimler som tungen.

Del purren i små terninger som kokes møre i saltet vann. Avkjøl i isvann så grønnfargen bevares. Skrell og del gulroten i terninger, som kokes møre og avkjøles. Hardkok eggene, hakk hvitene fint. Eggeplommene skal ikke brukes.

Hakk og bland persille og gressløk i den avkjølte aspiken. Tilsett finhakket eggehvite og smak til med sitronskall, sitronsaft, salt, pepper og revet muskat. Ha gulrot, litt revet purre, skinke og tunge lagvis i en terrinform. Hell over aspik. Sett formen kaldt til aspiken stivner. Ta terrinen ut av formen og skjær den i skiver med en skarp kniv.

Bland fløte og rømme med pepperrot og gressløk. Pisk dette til det stivner. Smak kremen til med sitron, salt og pepper.

Anrett skivene med litt salat, friske urter og pepperrotkrem. Server gjerne brød og smør til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10572)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Lesere: 1676 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.