Fotograf:Bent Raanes Sørensen Om sommeren er det lett og enkel mat som gjelder, og da er denne oppskriften perfekt. Med friske bringebær og blåbær har denne salaten en smak av sommer.
Oppskriften inneholder 45 Kalorier, 3 g Karbo, 4 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Fisk, Sennep, Skalldyr, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skjær røykt laks i tynne skiver.
Skrell agurk, del i to, skrap ut kjernene og skjær i små terninger.
Finhakk rødløk og skjær cherrytomat i båter.
Riv salaten og ha på et serveringsfat med agurk, rødløk og cherrytomat.
Skyll bringebær og blåbær.
Vinaigrette
Pisk bringebæreddik, honning og dijonsennep med stavmikser, og tilsett solsikkeolje forsiktig i en tynn stråle til den blir tykk i konsistens.
Smak til med salt og pepper, og ev. litt honning eller sitronsaft.
Vend salaten i litt av vinaigretten før servering.
Ha reker, røykt laks, bringebær og blåbær over salaten, og server med brød og resten av vinaigretten ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32018)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Salat Innlagt dato:2015-05-24
Oppdatert dato:2018-08-01