I det milde vestlandsklimaet går villsauen ute hele året. Villsau - også kalt Gammel Norsk Sau - kan som husdyr spores helt tilbake til vikingtiden. Kjøttet av villsau er mørt og fettfattig og kan ha et preg av viltsmak. Spekepølse av villsau er smaksatt med einebær, lynghonning og timian. Det brukes kun kjøtt fra villsau i produksjonen. Oppskriften inneholder
303 Kalorier,
3 g Karbo,
8 g Protein og
28 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Spekepølse av villsau med kålrotpurè er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2962 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Spekepølse av villsau med kålrotpurè!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 303.41 | 690.26 | Kcal |
Protein | 7.75 | 17.63 | gram |
Karbohydrat | 3.49 | 7.94 | gram |
Kostfiber | 1.38 | 3.14 | gram |
Fett | 28.41 | 64.63 | gram |
Mettet fett | 12.53 | 28.51 | gram |
Salt | 2.47 | 5.63 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.43 | Kr 32.83 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 455 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,6 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kålrot kuttes i biter. Kokes under lokk til de er møre.
Siles av og kjøres i blender med potetpulver og smør.
Smakes til med salt
Serveres til spekepølsene
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
KslMatmerk
(Intern: 25487)
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-02-28
Oppdatert dato:2009-02-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift