Stekt kylling på potetseng inneholder
93 Kalorier,
8 g Karbo,
9 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Stekt kylling på potetseng har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt kylling på potetseng er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
6006 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt kylling på potetseng!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 93.10 | 581.53 | Kcal |
Protein | 8.92 | 55.72 | gram |
Karbohydrat | 8.39 | 52.41 | gram |
Kostfiber | 1.22 | 7.62 | gram |
Fett | 2.38 | 14.87 | gram |
Mettet fett | 0.69 | 4.31 | gram |
Salt | 0.09 | 0.54 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.32 | Kr 20.74 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 499 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 36,04 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
(Man kan med hell også blande f.eks. Kylling Paprika med Mesterens Blanding eller Hvitløkspepper Spesial. Bruk da 1 ts Kylling Paprika og 1 ts av det andre)
Det anbefales at kyllingen marineres på forhånd. Dette er ikke nødvendig, men er absolutt det beste smaksmessig.
Marinade
Legg kjøttet i en plastpose. Hell over marinaden. Lukk posen. Klem marinaden godt rundt kjøttet. La ligge 1 døgn i kjøleskap.
Har du dårlig tid, lag marinaden som ovenfor. Pensle kjøttet før videre tilberedning.
Sett ovnen på 225 grader.
Skrell potetene. Skjær potetene i tynne skiver. Skyll potetskivene i kaldt vann for å få bort stivelsen.
Skrell løken og skjær i ringer.
Finhakk hvitløksfeddet/ene.
Smelt 1 ss olje eller smør i en stor stekepanne. Vend/brun potetskiver, løk og hvitløk i smøret/oljen. Gjør dette i omganger. Ikke fyll pannen for full. Legg potet, løk og hvitløk over i en ildfast form.
Brun kyllingen. Enten hel, delt i stykker eller fileter i ca. 4 min.
Legg kyllingen oppå potetene. Sett formen midt i ovnen. Retten er ferdig etter 35 minutter.
Serveres med en frisk salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Culinario
(Intern: 1854)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-09-30
Oppdatert dato:2002-09-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift