Strandkrabbesuppe inneholder
133 Kalorier,
3 g Karbo,
1 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Strandkrabbesuppe har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Strandkrabbesuppe er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5528 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Strandkrabbesuppe!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 133.24 | 2 054.83 | Kcal |
Protein | 1.44 | 22.21 | gram |
Karbohydrat | 3.07 | 47.35 | gram |
Kostfiber | 1.24 | 19.12 | gram |
Fett | 12.12 | 186.91 | gram |
Mettet fett | 7.60 | 117.21 | gram |
Alkohol | 0.52 % | | | |
Salt | 0.33 | 5.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.92 | Kr 75.88 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 6 169 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,21 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Knus strandkrabbene, gjerne med hammer. Sørg for å få med deg saften når den knuses.
Fres krabbene i litt olje, hell i konjakken og tenn på. Skrap godt langs bunnen mens skallene brennes av. Slå over kalvekraft til det dekker helt og kok opp. Plukk opp skallene etter at de har kokt et par minutter. Ha dem i en foodprocessor sammen med litt fuktighet og kjør til skallene er knust.
I mellomtiden finhakker du stangselleri, løk, hvitløk, purre og gulrot. Ha alt i gryten sammen med kraft, skall og krydder. Kok opp og la det trekke i 20 minutter. Sil kraften og la det koke til 1/3 gjenstår.
Tilsett 2 l fløte og kok til den tykner. Pass på at det ikke er for varmt og at fløten brenner seg. Smak til med salt og pepper og server med nybakt brød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7178)
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-15
Oppdatert dato:2003-04-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift