Sunnfjordlefse inneholder
366 Kalorier,
48 g Karbo,
4 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Sunnfjordlefse har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sunnfjordlefse er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 4 lesere
Lesere:
13491 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sunnfjordlefse!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 365.64 | 26 393.72 | Kcal |
Protein | 4.24 | 306.06 | gram |
Karbohydrat | 47.91 | 3 458.38 | gram |
Kostfiber | 1.39 | 100.34 | gram |
Fett | 17.14 | 1 237.25 | gram |
Mettet fett | 8.87 | 640.28 | gram |
Salt | 0.17 | 12.29 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.85 | Kr 205.73 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 7 219 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 52,41 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ha halvparten av melet og sukkeret i bollen. Slå i væsken med hjortesalt. Elt forsiktig, deigen må ikke bli seig. Ha i mel til deigen er glatt og god å bake. Stek lefsene på varm takke på begge sider. De skal være lyse og myke. Legg de i et plagg med plast utenpå etter hvert slik at de holder seg myke.
Rør smør og sukker, spe med fløten. Når klingen er ferdig skal den være glatt og smidig og lett å smøre.
Har leiven blitt hard kan man fukte leiven med en duk.
Man smører vanligvis straks brødet er kaldt. Brett inn alle fire sidene og klipp av en leiv til å legge i så hele leiven blir dobbel.
Smør på kling og brett leiven dobbel.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13033)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift