Surkål, gjæret inneholder
31 Kalorier,
5 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Surkål, gjæret har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Surkål, gjæret er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4179 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Surkål. gjæret!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 31.26 | 647.00 | Kcal |
Protein | 1.07 | 22.15 | gram |
Karbohydrat | 5.46 | 113.01 | gram |
Kostfiber | 1.49 | 30.84 | gram |
Fett | 0.24 | 4.97 | gram |
Mettet fett | 0.11 | 2.28 | gram |
Salt | 0.89 | 18.34 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.45 | Kr 30.01 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 070 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 69,86 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Det finnes spesielle gjæringskrukker med gjærlås, men det går også an å bruke en vanlig krukke eller et stort Norgesglass med gummiring og presse kålen ned med en dobbelt plastpose med vaskede og kokte steiner i. Det er viktig at krukken er ordentlig ren.
Rens kålen og strimle den fint. Bland inn salt, krydder og eple. Stamp kålen med knyttneven eller med en rotmoser til den begynner å safte seg. Mysen får du ved å sile kulturmelk. Hell den over. Krukken du heller det på skal være 4/5 full. Legg på den dobbelte plastposen med vaskede og kokte steiner i som lodd, væsken skal stå over den.
Sett krukken i romtemperatur 20-22 C de første 2-3 dagene. Se etter at gjæringen er i gang. Deretter setter du den på et kjøligere sted ved 15-17 C i 2-3 uker. Til slutt skal kålen ettermodne på et kaldt sted ved 0-8 C i minst 4-6 uker. Jo lengre ettermodning, desto mer aromatisk blir kålen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9542)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Tilbehør
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-28
Oppdatert dato:2003-04-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift