Svele med kling inneholder
210 Kalorier,
21 g Karbo,
5 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Svele med kling har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Svele med kling er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 4 lesere
Lesere:
10651 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Svele med kling!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 210.21 | 4 844.69 | Kcal |
Protein | 5.06 | 116.62 | gram |
Karbohydrat | 21.21 | 488.82 | gram |
Kostfiber | 0.95 | 21.89 | gram |
Fett | 11.47 | 264.35 | gram |
Mettet fett | 7.04 | 162.25 | gram |
Salt | 0.35 | 8.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.50 | Kr 57.62 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 305 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,35 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rør natron ut i sur melk. Ha i egg, salt og sukker, 2/3 av melken og mel. Visp til glatt røre. Spe med resten av melken. Røra skal være ganske tynn. La det svelle minst 15 minutter. Stek tynne sveler på middels varm takke. Hvis de blir stive, er takka for kald. Legg på et klede etter hvert.
Til klingen rører man sammen smør, sukker, prim og rømme. Smør kakene når de er kalde, og rull de sammen.
Å ha prim i klingen til kaker er noe nytt, men det var mange som tidligere brukte brunost som de raspet opp i klingen. Smaken blir mye det samme.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13305)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift