Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Sylte 2 oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Sylte 2



Sylte 2 inneholder 144 Kalorier, 0 g Karbo, 21 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Sylte 2 har ingen allergener
Sylte 2 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner
1kgkjøtt og fett fra ett svinehode
200grmagert svinekjøtt fra bog
1,5sssalt
1tspepper
0,5tsnellik
1tsingefær
2tsgelatin




Næringsdeklarasjon for Sylte 2!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier143.59178.13Kcal
Protein20.9225.95gram
Karbohydrat0.270.33gram
Kostfiber0.120.15gram
Fett6.518.08gram
Mettet fett2.242.78gram
Salt2.152.67gram
Pris på oppskriftenKr 6.25Kr 7.75Kroner
Hele oppskriften veier1 241 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær kjøttet løs fra underkjeven. Løsne kjøttet helt inn til der hvor underkjeven er hengslet og trekk benet ut, hvis du ikke allerede har fått slakteren til å gjøre det. Skjær kjøttet fra overkjeven, forfra og bak til øyet, og hogg over.

2. Legg hodet i rennende, kaldt vann (eller bytt vann ofte) 6-8 timer eller natten over.
3. Legg svinehodet i kasserollen sammen med bogkjøttet og hell på kokende vann. La det trekke (80 grader) i 2-2 1/2time.
4. Det kokte hodet skjæres opp mens det er varmt. Skjær av svoren så hel som mulig. Småbitene finhakkes og brukes mellom lagene.
5. Skjær kjøtt og fett i tynne strimler og legg det hver for seg.
6. Legg et fuktig klede i en bolle med litt høye kanter (ca. 16-18 cm i diameter).
7. Skjær en runding av svoren og legg i bollen med svoren ned. Kjøtt og flesk legges lagvis i bollen. Finhakket svor (det binder) og krydderblanding drysses på mellom hvert lag.
8. Til slutt legges svor på toppen sammen med noen laurbærblad.
9. Trykk lett sammen. Kledet legges stramt over svoren og festes med litt kraftige nåler. Surr så med hyssing, passe fast, i jevnt mønster rundt. Fjern nålene.
10. Legg sylten tilbake i kokekraften og la den trekke ved 80 grader (må ikke koke) i ca. 60 min. Sylten legges umiddelbart i press (1 døgn). Lett til å begynne med, tyngre etter hvert som den blir avkjølt.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2470)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-25
Oppdatert dato:2002-11-25
Lesere: 2686 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ribbesylte.Ribbesylte.
Denne retten har 340,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull.Sylterull.
Denne retten har 377,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hodesylte 2.Hodesylte 2.
Denne retten har 140,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk salat til 1.Italiensk salat til 1.
Denne retten har 69,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonsrik sylte.Tradisjonsrik sylte.
Denne retten har 202,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 27,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull med salvie eller timian.Sylterull med salvie eller timian.
Denne retten har 181,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte.Buklistsylte.
Denne retten har 94,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylteflesk 3.Sylteflesk 3.
Denne retten har 94,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte - Grunnoppskrift.Buklistsylte - Grunnoppskrift.
Denne retten har 76,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte 2.Buklistsylte 2.
Denne retten har 58,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.