Fotograf:
Matprat.no
Tournedos av storfe indrefilet med friske grønnsake inneholder
146 Kalorier,
6 g Karbo,
6 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Tournedos av storfe indrefilet med friske grønnsake har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tournedos av storfe indrefilet med friske grønnsake er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7297 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tournedos av storfe indrefilet med friske grønnsake!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 146.21 | 1 265.39 | Kcal |
Protein | 5.81 | 50.28 | gram |
Karbohydrat | 5.63 | 48.73 | gram |
Kostfiber | 0.67 | 5.80 | gram |
Fett | 9.41 | 81.44 | gram |
Mettet fett | 5.07 | 43.88 | gram |
Alkohol | 2.06 % | | | |
Salt | 1.62 | 14.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.44 | Kr 99.01 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 731 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,4 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte:
Indrefileten skjæres i fine biffer på ca 180-200 gram. Rundt hver biff legger du en (eller to) skiver bacon, alt etter størrelse. Fest gjerne disse med en tannpirker eller lignende. Krydre med salt og pepper. Stek biffene i panne, med litt olje, først i ca 2 minutter på den ene siden, to minutter på den andre siden. La biffene hvile noen minutter, før du tar dem over på svak varme igjen, i et par minutter til på hver side, før du igjen hviler dem før servering.
Grønnsaker vaskes, renses og kokes. Her velger du det som det måtte være tilgang på i din nærbutikk. F. eks. gulrot, fersk småløk, nepe, brokkoli, blomkål etc.
Poteter:
Smelt smøret i en kjele. Potetene skrelles og vaskes. Skjær dem så i tynne skiver på ca 2 mm. Vend så potetskivene i smøret, krydre med salt og pepper. Legg potetskivene lagvis i små ildfaste porsjonsformer, eller i en litt større form. Sett så formen(e) i en form med vann, og bak i ovnen på 180 grader i ca 1 time, til potetene er møre gjennom.
Når potetene er ferdige, tas de ut av ovnen og snues ut av formen. Anrett på tallerken med kjøttet og grønnsakene.
Rødvinssaus:
Finhakk løk og hvitløk og fres det i 1 ss smør til det blir blankt og mykt uten at det blir farge.
Dryss på mel og spe med kraften og 3 dl av vinen. Tilsett timian og pepper og kok sausen minst 15 minutter.
Sil sausen. Kok opp, tilsett resten av vinen og rør i ripsgeléen. Smak til med salt og rør til slutt inn 2 ss smør, da blir sausen blank.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 16355)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-13
Oppdatert dato:2003-11-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift