Trøffelkake inneholder
445 Kalorier,
38 g Karbo,
8 g Protein og
28 g Fett pr 100 gr
Trøffelkake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Trøffelkake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
11016 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Trøffelkake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 445.15 | 6 289.17 | 393.07 | Kcal |
Protein | 7.50 | 105.96 | 6.62 | gram |
Karbohydrat | 38.29 | 540.97 | 33.81 | gram |
Kostfiber | 3.06 | 43.23 | 2.70 | gram |
Fett | 28.43 | 401.66 | 25.10 | gram |
Mettet fett | 12.40 | 175.19 | 10.95 | gram |
Salt | 0.18 | 2.60 | 0.16 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.65 | Kr 79.82 | Kr 4.99 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 413 totalt | 1 413 pr porsj | 88 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,4 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Bland alle ingrediensene til bunnen og rør til det er godt blandet. Ha deigen i en strødd og papirkledd springform, 28 cm diameter.
Stek mandelbunnen på nederste rille ved 170-180 C. Steketid ca 30 minutter. Avkjøl kaken noe før den hvelves på rist.
Ha melis og vann til kremen i en kjele. Kok det på middels varme til seig konsistens, 7-8 minutter. Avkjøles noe. Pisk eggeplommene godt sammen. Tilsett melissirup i en tynn stråle og rør godt hele tiden. Rør inn smøret i små klatter. Rør kremen glatt mellom hver smørklatt. Tilsett sjokoladepulver til slutt. Smør kremen i et jevnt lag på den avkjølte mandelbunnen.
Legg sjokoladeplaten hel i en kjele og ha delfiafettet i. Smeltes over svak varme. Rør ikke i sjokoladen mens den smelter. Når sjokoladen er smeltet, røres den godt. Avkjøles noe før glasuren fordeles i et jevnt lag på og rundt kaken.
Når sjokoladen er i ferd med å stivne, kan du markere kakestykkene med en kniv. 16 stykker skulle passe. Del så marsipanen i to like deler. Farg dem med hhv. gul og grønn konditorfarge. Lag små blomster og legg grønne og gule vekselvis. Legg en marsipanrose midt på.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8974)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift