Vestlandslefser (Dynkelefser) inneholder
229 Kalorier,
39 g Karbo,
6 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Vestlandslefser (Dynkelefser) har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Vestlandslefser (Dynkelefser) er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
12333 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Vestlandslefser (Dynkelefser)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 228.50 | 5 279.49 | Kcal |
Protein | 6.24 | 144.18 | gram |
Karbohydrat | 38.63 | 892.55 | gram |
Kostfiber | 3.90 | 90.11 | gram |
Fett | 4.58 | 105.82 | gram |
Mettet fett | 1.49 | 34.43 | gram |
Salt | 0.08 | 1.95 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.74 | Kr 40.20 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 311 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 67,62 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre sammen og smuldre i margarinen. Tilsett melken og kna deigen sammen. Sett den kjølig en stund. Kjevle ut så tynt som mulig. Prikk og stek leivene på takke.
Legg lefsene oppå hverandre.
Når lefsene skal spises, dynkes de i lunket vann og legges på plast til de er myke. Smør dem med smør, sukker og kanel som er blandet sammen. Deilige lefser som kan oppbevares hele på et kjølig sted. Skal de fryses, er det best å dele dem i fire deler.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 21305)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2006-01-07
Oppdatert dato:2006-01-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift