Villsvinstek i ovn inneholder
75 Kalorier,
2 g Karbo,
11 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Villsvinstek i ovn har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Selleri, Sennep, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Villsvinstek i ovn er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 14 lesere
Lesere:
60897 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Villsvinstek i ovn!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 75.19 | 515.40 | Kcal |
Protein | 10.83 | 74.24 | gram |
Karbohydrat | 1.96 | 13.44 | gram |
Kostfiber | 0.72 | 4.94 | gram |
Fett | 2.51 | 17.21 | gram |
Mettet fett | 0.96 | 6.58 | gram |
Salt | 0.45 | 3.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 18.10 | Kr 124.07 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 113 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,42 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Lag i stand fyllet. Bland presset hvitløk, sennepspulver, salt og pepper.
Legg steken på et flatt underlag og skjær ut lårbenet. Smør fyllet på og bind sammen steken.
Vask og rens løk og grønnsaker. Skrell eplet. Skjær alt i biter. legg dem i en smurt form.
Brun litt smør eller margarin i en jerngryte. Brun kjøttet pent brunt rundt det hele. Sett i kjøttermometer. Legg kjøttet oppå grønnsakene. Hell buljongen rundt kjøttet.
Sett formen på nederste rille i stekeovnen og stek kjøttet ved 175 C i ca 1 1/2 time eller til termometeret viser 80 C.
Ta kjøttet ut, dekk det til og la det hvile i ca 15 minutter. Sil sjyen og kok den inn så den får fyldig smak.
Fres finhakket sjalottløk blank i litt smør i en kjele. Spe med eddik og sjy. Ha i skrelt eple skåret i små terninger. Jevn sausen med arrowrot eller potetmel utrørt i kaldt vann. Smak godt til.
Skjær kjøttet i tynne skiver. Server med kokte eller stekte poteter, rosenkål eller savoikål, broccoli eller en annen lett kokt grønnsak.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10821)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.