Oppskrifter med villsvin.



Villsvin

Fakta om villsvin.

Villsvin er i familie med gris. Det finnes både tamme og ville. Det er noe oppdrett her i Norge av villsvin. En villstamme fins ved svenskegrensen. Nede i Europa er de mye mer utbredt.
De kan bli ganske store og slaktevekten er for råner fra 65-150 kg og purker fra 55-100 kg.
De som har best kjøtt er ettåringer og da har de en slaktevekt på 15-25 kg. Det er registrert størrelser opp mot 350 kg i levende vekt, men kjøtt fra dyr eldre enn 2 år brukes lite.

Kjøttet kan tilberedes som gris, men må gjennomstekes hvis det ikke er kontrollert pga trikiner.
Smaken er noe sterkere enn gris

Bruksområde.

Stekes. Eldre marineres først. Grilles også.



De mest populære oppskriftene

Verdier pr 100 gr
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)
Villsvin i viltsaus4.5133.32.6165.4
Svinespekket villsvinstek4.583.82.89.42.9
Villsvinskinke4.571.71.110.41.6
Villsvingryte4.2107.21.611.14.4
Villsvinfilet med valnøttsmør4113.64.38.75.5
Ovnsstekt villsvinrygg3.8131.90.420.45.4
Villsvinstek i ovn3.575.2210.82.5
Marinerte villsvinmedaljonger3.588.43.17.52.9
Villsvinkotelett på eple- og paprikaseng2.8966.79.83.1
Surret stek av villsvinkrysning 2113.61.119.43.2
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.