Svinespekket villsvinstek



Svinespekket villsvinstek inneholder 84 Kalorier, 3 g Karbo, 9 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Svinespekket villsvinstek har beregnet å ha følgende allergener Fisk, Gluten, Melk, Selleri, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Svinespekket villsvinstek er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 6 lesere
Lesere: 17893 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
1,5kgbenfri villsvinstek
1dashsalt
1dashpepper
10stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
10stksvisker
2ssmargarin eller smør
2stkgulrøtter
1bit(er)sellerirot
2stkløk
1stkpurreløk
4feddhvitløk
Ca 4dlbuljong
2dlrødvin
2sstimian
1stklaurbærblad
2sstomatpuré
1ssskånsk sennep
1ssworcerstershiresaus
0,5dlkonjakk
4stktomater eller 1 boks hermetiske, 400 g
1stksitron, saften av
1dlcrème fraiche




Næringsdeklarasjon for Svinespekket villsvinstek!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier83.79385.10Kcal
Protein9.3843.11gram
Karbohydrat2.8112.91gram
Kostfiber1.095.01gram
Fett2.8813.24gram
Mettet fett1.105.06gram
Alkohol0.99 %
Salt0.200.92gram
Pris på oppskriftenKr 17.50Kr 80.43Kroner
Hele oppskriften veier3 677 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo13,41 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Krydre steken med salt og pepper. Fyll steken, der benet har sittet, med grovhakkede einerbær og svisker. Bind opp steken med hyssing slik at den får pen fasong.

Brun steken rundt det hele i en gryte. Ta steken opp av gryten.

Skrell gulrøtter, selleri og løk og skjær i små biter. Skyll og skjær purren i tynne skiver. Legg alle grønnsakene i gryten sammen med hvitløkfeddene. La det frese en stund under omrøring. Spe med buljong og rødvin.

La det koke opp og tilsett krydder, tomatpuré, sennep, worcestersaus, konjakk og tomatbåter. Legg i steken og øs den med kraften. Stek på svak varme under lokk i ca 1 1/2-2 timer. Bruk gjerne steketermometer som skal vise 77-80 C når kjøttet er ferdig. Øs steken noen ganger under stekingen. Spe med buljong.

Ta steken opp og la den hvile innpakket i folie i ca 10 minutter.

Sil sjyen. Kok den opp, ca 4 dl, visp inn crème fraiche og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sjyen kan om nødvendig jevnes med maisennamel.

Skjær opp steken og server med kokt ris eller poteter, kokte grønnsaker og rognebærsyltetøy eller -gelé.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10817)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.