Svinespekket villsvinstek inneholder
84 Kalorier,
3 g Karbo,
9 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Svinespekket villsvinstek har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Selleri, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Svinespekket villsvinstek er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 6 lesere
Lesere:
17893 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Svinespekket villsvinstek!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 83.79 | 385.10 | Kcal |
Protein | 9.38 | 43.11 | gram |
Karbohydrat | 2.81 | 12.91 | gram |
Kostfiber | 1.09 | 5.01 | gram |
Fett | 2.88 | 13.24 | gram |
Mettet fett | 1.10 | 5.06 | gram |
Alkohol | 0.99 % | | | |
Salt | 0.20 | 0.92 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 17.50 | Kr 80.43 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 677 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 13,41 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Krydre steken med salt og pepper. Fyll steken, der benet har sittet, med grovhakkede einerbær og svisker. Bind opp steken med hyssing slik at den får pen fasong.
Brun steken rundt det hele i en gryte. Ta steken opp av gryten.
Skrell gulrøtter, selleri og løk og skjær i små biter. Skyll og skjær purren i tynne skiver. Legg alle grønnsakene i gryten sammen med hvitløkfeddene. La det frese en stund under omrøring. Spe med buljong og rødvin.
La det koke opp og tilsett krydder, tomatpuré, sennep, worcestersaus, konjakk og tomatbåter. Legg i steken og øs den med kraften. Stek på svak varme under lokk i ca 1 1/2-2 timer. Bruk gjerne steketermometer som skal vise 77-80 C når kjøttet er ferdig. Øs steken noen ganger under stekingen. Spe med buljong.
Ta steken opp og la den hvile innpakket i folie i ca 10 minutter.
Sil sjyen. Kok den opp, ca 4 dl, visp inn crème fraiche og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sjyen kan om nødvendig jevnes med maisennamel.
Skjær opp steken og server med kokt ris eller poteter, kokte grønnsaker og rognebærsyltetøy eller -gelé.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10817)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.