Appelsinmarinert villand inneholder
361 Kalorier,
4 g Karbo,
12 g Protein og
33 g Fett pr 100 gr
Appelsinmarinert villand har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Soya, Spor-av-lupiner, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Appelsinmarinert villand er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
17110 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Appelsinmarinert villand!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 360.74 | 2 475.79 | Kcal |
Protein | 11.55 | 79.27 | gram |
Karbohydrat | 3.67 | 25.19 | gram |
Kostfiber | 0.15 | 1.03 | gram |
Fett | 33.23 | 228.06 | gram |
Mettet fett | 9.74 | 66.85 | gram |
Alkohol | 0.07 % | | | |
Salt | 0.41 | 2.83 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.78 | Kr 94.57 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 118 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,06 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ta ut innmaten av fuglene, skyll og tørk gdt. Legg dem i hver sin tykke plastpose.
Bland appelsinjuicen etter anvisningen på boksen og tilsett krydder. Hell marinaden over endene. Klem ut luften i posene og knyt sammen. La posene ligge i kjøleskap i 2 døgn. Snu posene et par ganger under marineringen.
Hell av marinaden og spar den. Tørk endene og gni dem inn inn- og utvendig med salt og pepper. Bind dem eventuelt opp.
Brun dem rundt det hele i en stekepanne på middels varme. Legg endene med brystsiden opp i en ildfast form eller langpanne. Hell litt av marinaden i formen slik at det dekker bunnen. Tilsett soyasausen.
Stek på nederste rille i ovn ved 200 C i 45-60 minutter, avhengig av fuglenes alder. Øs ofte med marinaden. Kjenn etter om kjøttet er mørt ved å stikke i lårkjøttet med en stekenål. Kjøttkraften skal være klar.
Ta opp fuglene og hold dem varme. Sil stekesjyen og fjern alt fett.
Vask appelsinen i varmt vann og skjær den i skiver og deretter trekanter. Kok opp stekesjyen og marinaden. Tilsett honning og smak eventuelt til med appelsinlikør, salt og pepper. Rør arrowrot ut i litt kaldt vann. Jevn sjyen under omrøring. Tilsett appelsinbitene.
Skjær opp fuglene. Plasser skroget på et serveringsfat og legg kjøttet tilbake på skroget. Hell saus over og rundt fuglen. Garner med appelsinskiver og eventuelt parsille.
Server med kokte eller stekte poteter og grønne bønner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7981)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-21
Oppdatert dato:2003-04-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift