Athensk valnøttkake inneholder
405 Kalorier,
36 g Karbo,
8 g Protein og
24 g Fett pr 100 gr
Athensk valnøttkake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Athensk valnøttkake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6092 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Athensk valnøttkake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 404.62 | 7 009.72 | 438.11 | Kcal |
Protein | 8.47 | 146.74 | 9.17 | gram |
Karbohydrat | 36.28 | 628.52 | 39.28 | gram |
Kostfiber | 2.77 | 47.99 | 3.00 | gram |
Fett | 24.22 | 419.59 | 26.22 | gram |
Alkohol | 0.30 % | 5.20 | 0.32 | gram |
Mettet fett | 5.64 | 97.71 | 6.11 | gram |
Salt | 0.32 | 5.59 | 0.35 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.90 | Kr 119.54 | Kr 7.47 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 732 totalt | 1 732 pr porsj | 108 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 35,86 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
(1 stor kake)
Finhakk 300 g av valnøttene med hurtighakker og grovhakk resten. Skill eggene. Ha smør og sukker i en bolle. Del vaniljestangen og skrap ut frøene med spiss kniv. Ha vaniljefrø eller vaniljesukker, sitronskall og en klype salt i bollen. Rør smør og sukker lyst og luftig, bruk gjerne miksmaster. Rør inn eggeplommene, én om gangen. Bland mel og bakepulver og sikt det. Rør melet og de finmalte nøttene i deigen. Rør til alt er godt blandet.
Forvarm stekeovnen til 175 C. Smør en stor springform (28 cm) godt og dryss den med brødrasp. Stivpisk eggehvitene. Rør en tredjedel av dem i deigen og vend resten forsiktig i med slikkepott. Ha røren i formen og stek kaken på midterste rille i 50-60 minutter, eller til den er gjennomstekt. Prøv med en kakestikke.
Lag i mellomtiden sukkerlaken. Kok opp sukker, sitronsaft, kanelstangen og 5 dl vann i en kasserolle og la det koke på middels varme i ca 10 minutter - sukkerlaken skal ikke bli for tykk. Avkjøl den litt og ta opp kanelstangen. Rør inn brennevinet.
Drypp sukkerlaken på den varme kaken. La kaken stå litt for å trekke til seg laken. Ha kaken over på serveringsfat når den er lunken. Skjær den opp i biter og dryss på de grovhakkede valnøttene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8995)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Hellas
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift