Fotograf:
Tom Haga
Du holder ishavsrøyen saftig når du ovnsbaker den, og i denne oppskriften får den en smakfull overflate med sennep og urter. Denne oppskriften passer når du får gjester. Oppskriften inneholder
97 Kalorier,
3 g Karbo,
6 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bakt Ishavsrøye med sennepslokk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5251 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bakt Ishavsrøye med sennepslokk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 97.49 | 780.27 | Kcal |
Protein | 5.50 | 44.02 | gram |
Karbohydrat | 2.55 | 20.41 | gram |
Kostfiber | 0.74 | 5.92 | gram |
Fett | 7.09 | 56.75 | gram |
Mettet fett | 3.05 | 24.41 | gram |
Salt | 2.86 | 22.93 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.75 | Kr 62.03 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 201 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,46 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fres presset hvitløk i olivenolje, tilsett fløte og sennep og kok dette opp.
Trekk kasserollen til side, og rør inn egget.
Rør inn basilikum når massen er litt avkjølt.
Smør blandingen på Ishavsrøyefiletene og bak dem i ovnen på 200 grader i ca 3 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
Server med mandel-blomkålkrem, tournerte agurker og en kjøttsjy:
Mandel-blomkålkrem
Kok blomkål, melk og fløte sammen til blomkålbukettene er møre.
Tilsett moste poteter, og rør dette sammen til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.
Tournerte agurker
Agurkstavene freses lett i godt smør og noen dråper vann. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper.
Kjøttsjy
Fres løken i olivenolje til den blir blank, og tilsett god oksekraft og kyllingkraft.
Kok inn til ca 4 dl.
Dersom sausen må jevnes, bruk maizennamel. Sausen skal ikke være for tykk.
Pisk inn usaltet smør og smak til med salt og pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 2770)
Tilberedningstid:
45 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-10
Oppdatert dato:2013-03-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift