Fotograf:
Esten Borgos
Sausen setter som kjent prikken over i-en, og i denne oppskriften får du ikke mindre enn to deilige sauser. Ovnsbakt ishavsrøye tilberedt på denne måten er festmåltid. Oppskriften inneholder
192 Kalorier,
5 g Karbo,
10 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Sennep, Sesam, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ovnsbakt Ishavsrøye på fransk vis er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnsbakt Ishavsrøye på fransk vis!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 191.90 | 689.88 | Kcal |
Protein | 10.02 | 36.02 | gram |
Karbohydrat | 5.06 | 18.19 | gram |
Kostfiber | 0.98 | 3.52 | gram |
Fett | 14.13 | 50.80 | gram |
Mettet fett | 4.91 | 17.65 | gram |
Alkohol | 0.35 % | | | |
Salt | 1.12 | 4.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.48 | Kr 44.87 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 438 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,54 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg filetene med skinnsiden ned og dryss over salt og pepper. Rull filetene sammen fra hode mot hale og legg dem på et penslet stekebrett.
Stek i stekeovn ved ved 180 grader i ca 5 minutter.
Dijonhollandaise:
Smelt smør og hold det middels varmt.
Pisk eggplommer, sitron og dijonsennep skummende over et vannbad.
Spe så forsiktig med smøret mens du pisker kraftig. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Blir sausen litt tykk kan den tynnes ut med et par dråper kaldt vann.
Smak til med salt og pepper.
Balsamicosirup:
Ha ingrediensene i en kjele og kok opp. Kok inn væsken ved lav varme, slik at det blir ca 1 dl sirup.
Sesamsukkererter:
Forvell sukkerertene raskt i godt saltet vann. Fres dem så i olivenolje og smak til med salt og pepper. Bland i de ristede sesamfrøene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23286)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-10
Oppdatert dato:2013-03-10
Lesere:
5463 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift