Blåskjell-pilaff





Blåskjell-pilaff inneholder 112 Kalorier, 7 g Karbo, 4 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Blåskjell-pilaff har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Blåskjell-pilaff er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1,5kgblåskjell

KOKELAKE:

1,5dlhvitvin
3dlvann
2feddhvitløk
1bunt(er)persille

PILAFF:

1dlolivenolje
1,5dllangkornet ris
1stkløk
2stktomater, modne
1dashsalt
1dashpepper
kraft fra blåskjellene


Annonse



Næringsdeklarasjon for Blåskjell-pilaff!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier111.99411.90Kcal
Protein3.9414.49gram
Karbohydrat7.2926.81gram
Kostfiber0.622.28gram
Fett6.5624.13gram
Mettet fett0.953.49gram
Alkohol0.97 %
Salt0.491.79gram
Pris på oppskriftenKr 4.59Kr 16.88Kroner
Hele oppskriften veier1 471 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Blåskjellene skylles og skrubbes grundig i rennende vann. Legg dem i en bolle med kaldt vann etter hvert som de blir ferdige. Fjern alle skjell som ikke er lukket.

Hvitvin, vann, hvitløk og persille kokes sammen opp i en stor gryte. Legg blåskjellene i, sett lokket på og ryst gryten forsiktig av og til. Kok i ca 5 minutter på sterk varme. Det vil være tilstrekkelig til at alle skjell åpner seg. Fjern skjell som eventuelt ikke har åpnet seg. Fjern skallene, strengene etc.

Løken skrelles og grovhakkes og freses deretter i olivenolje i en tykkbunnet gryte, uten å bli brun.

Risen tilsettes og vendes noen minutter i blandingen av løk og olje. Ha i tomatene som er flådd og skåret i båter, smak til med salt og pepper og hell i silt kraft fra blåskjellene. Legg lokk på gryten og la risen putre i 15-20 minutter, slik at den blir mør. Rør forsiktig om i risen med en gaffel og bland blåskjellene i. Retten serveres straks den er ferdig.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6449)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Hellas
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06
Lesere: 2307 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Paella rask.Paella rask.
Denne retten har 81,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 33,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blåskjell i panne.Blåskjell i panne.
Denne retten har 119,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.