Blainnabaill frå Kristiansund inneholder
135 Kalorier,
22 g Karbo,
8 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Blainnabaill frå Kristiansund har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blainnabaill frå Kristiansund er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 6 lesere
Lesere:
11243 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Blainnabaill frå Kristiansund!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 134.85 | 750.89 | Kcal |
Protein | 7.62 | 42.43 | gram |
Karbohydrat | 22.07 | 122.89 | gram |
Kostfiber | 2.15 | 11.97 | gram |
Fett | 1.31 | 7.29 | gram |
Mettet fett | 0.27 | 1.50 | gram |
Salt | 0.14 | 0.79 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.12 | Kr 17.37 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 341 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 65,46 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Utgangspunktet er helst fersk fisk, men frossen kan også brukes, men da må den eltes/bearbeides når den er halvveis tint.
Bruk kvern eller hurtigmikser når fisken og poteten eltes sammen med løk, salt og pepper. Melet blandes i for hånd, helst etter at deigen er ferdigblandet. Pass på at deigen ikke blir for hard, derfor er det viktig å bruke hendene å blande med for ”da kjenner man når den får den riktige konsistensen”.
Det er greit å prøve seg fram med en ball først slik at man erfarer riktig konsistens. Inni ballen er det fint med baconterninger og masse sort pepper med tanke på aroma. Ballen skal småkoke/trekke i ca 45 minutter. Ikke fosskoke!
Baconfett, gjerne med baconterninger til, samt potet, gulrøtter og kålrabi serveres til.
Oppskriften er innsendt av Erik Ringvold.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13697)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-19
Oppdatert dato:2003-05-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift