Blekksprut med hvitløk. chili og svart pasta



Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta inneholder 194 Kalorier, 18 g Karbo, 13 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Egg, Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3079 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkrensede akkarhaler
1dlolivenolje
1stkchili
2feddhvitløk
4sspersille, hakket
1dashsalt
1dashnykvernet pepper

Blekkpasta:

500grhvetemel
4stkegg
0,5tssalt
1ssolivenolje
1tsblekksprutblekkIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!




Næringsdeklarasjon for Blekksprut med hvitløk. chili og svart pasta!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier193.90980.78Kcal
Protein13.3867.68gram
Karbohydrat17.8090.04gram
Kostfiber1.296.53gram
Fett7.4037.43gram
Mettet fett1.306.58gram
Salt0.422.11gram
Pris på oppskriftenKr 3.91Kr 19.78Kroner
Hele oppskriften veier2 023 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo36,71 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kjør egget, 400 g mel, olje, blekk og salt i en food processor. Deigen vil først klumpe seg, men blir glatt etter en stund. Tilsett resten av melet og kjør til deigen blir glatt igjen. Ta ut av maskinen. Strø litt mel på bordet og elt deigen med hendene. Strø på mer mel om nødvendig. Deigen skal være så tørr at den ikke klarer og oppta mer mel.

Del deigen i fire deler og rull dem til tykke pølser. Pakk dem i plast og la dem hvile i kjøleskapet i minst 1 time.

Strø mel på bordet og kjevle pølsene til leiver på 1/2 cm tykkelse og ca 10 cm bredde. Rull dem fem ganger gjennom valsen på en pastamaskin, først på innstillingen 1, til sist på innstillingen 5. Monter skjæreinnsatsen på pastamaskinen, og skjær til tagliatelle.

Vask akkaren grundig og fjern skjelettet, det som ser ut som plastpiler. Skjær akkaren i tynne ringer og tørk dem godt med kjøkkenpapir. Finhakk så hvitløken og chilien.

Ha pastaen i fosskokende vann med litt olje. Kok den i 3 minutter og la den renne av i et dørslag. Sett en stekepanne, helst teflonpanne, på svart varm plate. Ha i oljen. Stek akkaren i 10 sekunder. Ha i hvitløk, chili og persille. Dryss på litt salt og rikelig med nykvernet svart pepper. Stek videre på full varme i 20 sekunder.

Serveres umiddelbart på varme tallerkener, pastaen under og blekkspruten over. Sett gjerne fram et stykke parmesan og en ostehøvel, samt noen sitronbåter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11736)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pipe Rigate Calamari, Pipe Rigate med blekksprut i hvitvinsaus.Pipe Rigate Calamari, Pipe Rigate med blekksp.
Denne retten har 177,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.