Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta inneholder
194 Kalorier,
18 g Karbo,
13 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Egg, Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3079 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Blekksprut med hvitløk. chili og svart pasta!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 193.90 | 980.78 | Kcal |
Protein | 13.38 | 67.68 | gram |
Karbohydrat | 17.80 | 90.04 | gram |
Kostfiber | 1.29 | 6.53 | gram |
Fett | 7.40 | 37.43 | gram |
Mettet fett | 1.30 | 6.58 | gram |
Salt | 0.42 | 2.11 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.91 | Kr 19.78 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 023 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 36,71 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kjør egget, 400 g mel, olje, blekk og salt i en food processor. Deigen vil først klumpe seg, men blir glatt etter en stund. Tilsett resten av melet og kjør til deigen blir glatt igjen. Ta ut av maskinen. Strø litt mel på bordet og elt deigen med hendene. Strø på mer mel om nødvendig. Deigen skal være så tørr at den ikke klarer og oppta mer mel.
Del deigen i fire deler og rull dem til tykke pølser. Pakk dem i plast og la dem hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
Strø mel på bordet og kjevle pølsene til leiver på 1/2 cm tykkelse og ca 10 cm bredde. Rull dem fem ganger gjennom valsen på en pastamaskin, først på innstillingen 1, til sist på innstillingen 5. Monter skjæreinnsatsen på pastamaskinen, og skjær til tagliatelle.
Vask akkaren grundig og fjern skjelettet, det som ser ut som plastpiler. Skjær akkaren i tynne ringer og tørk dem godt med kjøkkenpapir. Finhakk så hvitløken og chilien.
Ha pastaen i fosskokende vann med litt olje. Kok den i 3 minutter og la den renne av i et dørslag. Sett en stekepanne, helst teflonpanne, på svart varm plate. Ha i oljen. Stek akkaren i 10 sekunder. Ha i hvitløk, chili og persille. Dryss på litt salt og rikelig med nykvernet svart pepper. Stek videre på full varme i 20 sekunder.
Serveres umiddelbart på varme tallerkener, pastaen under og blekkspruten over. Sett gjerne fram et stykke parmesan og en ostehøvel, samt noen sitronbåter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11736)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pasta
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift