Blinis med fenalår. rogn og reker



Blinis med fenalår, rogn og reker oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Små blinis med ulik topping - små munnfuller med masse smak! Blinis skiller seg fra våre norske lapper ved at de tradisjonelt lages med bokkhvetemel og gjær, og toppes med den fete rømmen smetana, kaviar og hakket løk. Vi har slått oss løs og topper våre blinis med fenalår, reker og kaviar. Husk å sette av nok tid til å la røren heve ordentlig!

Oppskriften inneholder 190 Kalorier, 14 g Karbo, 11 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Melk, Skalldyr, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Blinis med fenalår, rogn og reker er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3548 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
10grgjær
2,5dlmelk, lunken
175grbokhvetemel, eller hvetemel
1stkegg
0,5tssalt
1,5ssfløte
2ssmargarin til steking
100grfenalår
100grrogn
100grreker, pillede
1dlrømme
0,5stkrødløk, finhakket




Kalorier og næringsinnhold i Blinis med fenalår. rogn og reker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier190.471 934.1180.59Kcal
Protein11.36115.354.81gram
Karbohydrat14.13143.485.98gram
Kostfiber1.1011.170.47gram
Fett9.5997.384.06gram
Mettet fett4.2843.461.81gram
Salt1.4314.520.61gram
Pris på oppskriftenKr 11.09Kr 112.61Kr 4.69.-
Hele oppskriften veier1 015 totalt1 015 pr porsj42 pr stk gram
Energiprosent fra karbo29,67 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 24 Bliniser

Rør gjæren ut i lunken melk og visp inn hvetemel.
Skill egget. Visp eggeplomme og salt inn i røren. Ta vare på eggehviten.
Dekk røren med et klede og sett til heving på et lunt sted i 3-4 timer. Røren skal være tykk som en vaffelrøre.
Stivpisk eggehvite og vend eggehvite og fløte inn i røren med en slikkepott.
Varm en stekepanne på middels varme med litt smør og sett røren på pannen med en spiseskje. Stek blinisene gylne på begge sider og avkjøl på rist. Blinisene skal ha en størrelse på ca 5-7 cm i diameter.
Legg blinisene utover et fat, eller på tallerkener, og smør litt rømme på hver. Lag tre varianter. En med fenalår, en med rogn og finhakket rødløk og en med reker. Pynt med eventuelt friske urter

Tips:
Bytt ut blinis med svelerøre som du får kjøpt halvfabrikata i poser som du steker i små lapper. Tilsett litt salt i røren.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 21920)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Pannekaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-08-21
Oppdatert dato:2022-05-01


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Blinis med fenalår, rogn og reker.Blinis med fenalår, rogn og reker.
Denne retten har 190,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blinis med fenalår.Blinis med fenalår.
Denne retten har 222,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.