Brandade (med klippfisk)





Brandade (med klippfisk) inneholder 262 Kalorier, 5 g Karbo, 20 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr
Brandade (med klippfisk) har beregnet å ha følgende allergener Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Brandade (med klippfisk) er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
300grklippfisk ikke utvannet, uten skinn og ben(eller 600 g utvannet)
Ca 4,5stkmandelpoteter ikke for store
Ca 2,5feddhvitløk
2dlolivenolje
2dlmelk
eller matfløte
1dashsalt
1dashpepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Brandade (med klippfisk)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier262.02686.13Kcal
Protein19.8652.01gram
Karbohydrat4.8112.60gram
Kostfiber0.401.05gram
Fett18.0647.29gram
Mettet fett2.907.59gram
Salt5.1613.52gram
Pris på oppskriftenKr 6.75Kr 17.68Kroner
Hele oppskriften veier1 047 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vann ut klippfisken i 2 døgn. Skift vann 4-5 ganger. Ta bort ev skinn og ben før fisken kokes.

Kok opp usaltet vann, legg i fisken og kok opp på nytt. Trekk kasserollen tilside og la fisken trekke i kokevannet i ca. 30 min. Mens klippfisken trekker, kok poteter og hvitløk i usaltet vann, hell av kokevannet og damp potetene godt.

Tilsett klippfisk i biter i de dampede potetene og mos sammen.
Spe med varm olivenolje og varm melk eller fløte til en passe konsistens. Brandade skal ikke være for løs, den skal være smidig og fast ( som potetmos). Smak til med salt og pepper. Enkelte smaker også til brandade med litt revet muskat.

Brandade kan serveres som en forrett, lunsjrett eller aftens rett med ristet brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 24213)
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-08-24
Oppdatert dato:2007-08-24
Lesere: 15374 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Paprika fylt med tørrfisk, Peperoni ripieni di stoccafisso.Paprika fylt med tørrfisk, Peperoni ripieni d.
Denne retten har 169,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatconcassè.Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatc.
Denne retten har 162,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.