Arbeid en tredjedel av smøret inn i melet og vannet.Arbeid så den blir seig.
Kjevle deigen ut og legg resten av smøret i en kake i midten.
Brett over deigen fra begge sider og rulles ut 2 ganger, og hviler så 20 minutter på ett kaldt sted.
Dette gjentas 4 ganger.
OBS Butterdeig brukes til paier og terter. Dette er en grunnoppskrift, for steketid se den kaken, paien eller terten du skal lage.
Butterdeig skal av og til forstekes før den fylles. Eksempel som kan brukes til kake og pai er ca 15-20 minutter ved 200 grader.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Knut Pettersen
(Intern: 2118967467)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Tilbehør Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2002-05-02
Oppdatert dato:2018-12-28