Fotograf:
Try Reklamebyrå
Pitabrød kan du fint lage selv. Denne deigen kan du ordne klar hjemme og ta med på tur for å grille. Dette er noe barna gjerne kan hjelpe til med. Oppskriften inneholder
231 Kalorier,
38 g Karbo,
8 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pitabrød 3 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3113 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pitabrød 3!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 230.76 | 385.66 | Kcal |
Protein | 7.70 | 12.87 | gram |
Karbohydrat | 37.70 | 63.01 | gram |
Kostfiber | 5.32 | 8.89 | gram |
Fett | 4.28 | 7.15 | gram |
Mettet fett | 0.49 | 0.82 | gram |
Salt | 0.52 | 0.86 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.96 | Kr 1.60 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 669 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 65,34 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Varm vannet til det er fingervarmt, og ha i olje, salt, sukker og tørrgjær.
Tilsett havregryn og sammalt hvete, og rør godt.
Ha i nesten alt hvetemelet og rør godt. Elter du deigen lenge, blir den lettere å jobbe med.
Tilsett resten av hvetemelet om deigen er for løs. Bruk gjerne kjøkkenmaskin til å lage deigen og elt til deigen slipper bakebollen.
Ha litt olje på bakebordet og hendene. Ta deigen ut av bakebollen og kna den sammen.
Ta litt olje i en tynn plastpose, legg deigen ned i posen og knytt den sammen i toppen så deigen får plass til å heve. Deigen må heve i ca. 30 minutter.
Rull deigen til boller og la hvile i minimum 15 minutter.
Ha olje på hendene og klapp bollene flate, ca. 1 cm tykke.
Stek brødene på varm og tørr steketakke. Pass på at varmen ikke er for høy, og snu brødene når de er gylne på den ene siden.
Server pitabrødene nystekte, gjerne med en fiskeburger og salat.
Tips:
Lages deigen mer enn to timer før den skal brukes, kan du godt bruke litt kaldt vann.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31453)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Tilbehør grillmat
Innlagt dato:2014-05-30
Oppdatert dato:2014-05-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift