Byggotto



Byggotto oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Bygg er et av de kornslagene vi dyrker mest av i Norge, og som vi godt kan spise oftere. Bytt ut risen med bygg neste gang du skal lage risotto, og du får en smakfull rett full av næring og gode smaker.

Oppskriften inneholder 105 Kalorier, 12 g Karbo, 4 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Byggotto er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2522 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1stkløk
2ssolivenolje
250grbyggryn
7,5dlgrønnsak- eller kyllingbuljong
200grmangold eller spinat
150grfetaost (kan utelates)
50grparmesan eller vegetarisk alternativ
1stksøtpotet, ca 500 gr




Kalorier og næringsinnhold i Byggotto med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier105.48450.93Kcal
Protein4.1217.61gram
Karbohydrat12.1852.07gram
Kostfiber2.149.15gram
Fett4.0017.10gram
Mettet fett1.968.38gram
Salt0.602.58gram
Pris på oppskriftenKr 4.05Kr 17.31Kr .-
Hele oppskriften veier1 710 totalt428 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo46,18 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skrell og kutt søtpotet i terninger. Legg bakepapir på et stekebrett og spre bitene utover papiret. Drypp over litt olivenolje og krydre med litt salt og pepper.
Sett stekebrettet midt i ovnen og stek på 200 °C til søtpotetbitene er gylne.
Finhakk løk og hvitløk. Varm en vid kjele med litt olje og fres løk og hvitløk til den er myk og blank.
Skyll byggrynene i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Hell dem over i kjelen og og fres dem 3-4 minutter. Tilsett litt av buljongen og kok opp. La buljongen koke helt inn før du sper med mer buljong. Fortsett å spe til all bukjongen er absorbert og byggrynene er møre.
Vend søtpotetbitene inn i de kokte byggrynene sammen med mangold eller spinat og resten av olivenoljen. Smak til med salt og pepper.
Smuldre fetaost og riv parmesan og dryss det over byggottoen før servering.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34920)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Innlagt dato:2019-12-20
Oppdatert dato:2019-12-20


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Byggrynsrisotto med gulbeter.Byggrynsrisotto med gulbeter.
Denne retten har 101,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggotto.Byggotto.
Denne retten har 105,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.