Fotograf:Matprat.no Bygg er et av de kornslagene vi dyrker mest av i Norge, og som vi godt kan spise oftere. Bytt ut risen med bygg neste gang du skal lage risotto, og du får en smakfull rett full av næring og gode smaker.
Skrell og kutt søtpotet i terninger. Legg bakepapir på et stekebrett og spre bitene utover papiret. Drypp over litt olivenolje og krydre med litt salt og pepper.
Sett stekebrettet midt i ovnen og stek på 200 °C til søtpotetbitene er gylne.
Finhakk løk og hvitløk. Varm en vid kjele med litt olje og fres løk og hvitløk til den er myk og blank.
Skyll byggrynene i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Hell dem over i kjelen og og fres dem 3-4 minutter. Tilsett litt av buljongen og kok opp. La buljongen koke helt inn før du sper med mer buljong. Fortsett å spe til all bukjongen er absorbert og byggrynene er møre.
Vend søtpotetbitene inn i de kokte byggrynene sammen med mangold eller spinat og resten av olivenoljen. Smak til med salt og pepper.
Smuldre fetaost og riv parmesan og dryss det over byggottoen før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34920)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2019-12-20
Oppdatert dato:2019-12-20