Gresskarkjerner
Kok gresskarkjerner i 10 minutter. Hell av vannet og ha litt olivenolje på kjernene.
Fordel kjernene ut på bakepapir og stek dem i ovnen på 160 °C i ca. 20 minutter. De skal puffe og være sprø. Legg gresskarkjernene deretter på papir for fjerne overflødig olje.
Egg
Sett ovnen på 65 °C, og bak eggene hele i skallet på rist midt i ovnen i 1 time og 30 minutter.
Byggrynsrisotto med gulbeter
Kok opp syltelake av eddik, sukker og vann.
Skrell gulbetene og skjær dem i mellomstore terninger. Vend betene inn i syltelaken.
Finhakk sjalottløk. Varm olje i en vid kjele eller en stekepanne med høye kanter, og fres løken til den er myk og blank. Skyll byggrynene i kaldt vann og ha dem i kjelen.
Kok opp buljong, og hell en fjerdedel av buljongen over byggrynene. Rør om og la det koke nesten inn før du tilsetter litt mer buljong. Fortsett slik til all buljongen er brukt opp og grynene er myke, men fortsatt har litt tyggemotstand. Rør ofte. Byggrynsrisottoen skal ha konsistens som litt tynn grøt.
Smak til med salt og pepper, og bland inn revet ost.
Legg byggrynsrisottoen i bunnen av en halvdyp tallerken. Knekk det bakte egget i midten. Dryss over røkt salt, fordel råmarinerte gulbeter over, strø over puffede gresskarkjerner og pynt med erteskudd.
Røkt salt får du kjøpt i vel assorterte matbutikker, hvis du ikke finner det kan du røke det selv med en abu røykeboks.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34852)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Diett/allergi:
Veganer Innlagt dato:2019-11-27
Oppdatert dato:2019-11-27