Byggrynsrisotto med gulbeter



Byggrynsrisotto med gulbeter oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Vegetarisk byggrynsrisotto med råmarinerte gulbeter og puffede gresskarkjerner er en mektig smaksopplevelse!


Oppskriften inneholder 101 Kalorier, 17 g Karbo, 3 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-selleri, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Byggrynsrisotto med gulbeter er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1862 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner

Byggrynsrisotto

3dlbyggryn
2stksjalottløk
3stkolivenolje
6dlgrønnsakbuljong (utblandet)
1tssalt
0,5tskvernet pepper
100grvellagret ost , f.eks. holtefjell XO eller vesterbotten

Råmarinerte gulbeter:

1dleddik, 7 %
2dlsukker
3dlvann
1stkgulbete
4ssgresskarkjerner
1pakkeerteskudd eller evt andre spirer
4stkegg
røkt salt




Kalorier og næringsinnhold i Byggrynsrisotto med gulbeter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier101.41554.77Kcal
Protein3.1317.12gram
Karbohydrat16.6090.81gram
Kostfiber1.669.08gram
Fett2.1311.65gram
Mettet fett0.351.91gram
Salt0.522.86gram
Pris på oppskriftenKr 2.61Kr 14.28Kr .-
Hele oppskriften veier2 188 totalt547 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo65,47 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Legg byggryn i bløt natten over.

Gresskarkjerner
Kok gresskarkjerner i 10 minutter. Hell av vannet og ha litt olivenolje på kjernene.
Fordel kjernene ut på bakepapir og stek dem i ovnen på 160 °C i ca. 20 minutter. De skal puffe og være sprø. Legg gresskarkjernene deretter på papir for fjerne overflødig olje.
Egg
Sett ovnen på 65 °C, og bak eggene hele i skallet på rist midt i ovnen i 1 time og 30 minutter.

Byggrynsrisotto med gulbeter
Kok opp syltelake av eddik, sukker og vann.
Skrell gulbetene og skjær dem i mellomstore terninger. Vend betene inn i syltelaken.
Finhakk sjalottløk. Varm olje i en vid kjele eller en stekepanne med høye kanter, og fres løken til den er myk og blank. Skyll byggrynene i kaldt vann og ha dem i kjelen.
Kok opp buljong, og hell en fjerdedel av buljongen over byggrynene. Rør om og la det koke nesten inn før du tilsetter litt mer buljong. Fortsett slik til all buljongen er brukt opp og grynene er myke, men fortsatt har litt tyggemotstand. Rør ofte. Byggrynsrisottoen skal ha konsistens som litt tynn grøt.

Smak til med salt og pepper, og bland inn revet ost.
Legg byggrynsrisottoen i bunnen av en halvdyp tallerken. Knekk det bakte egget i midten. Dryss over røkt salt, fordel råmarinerte gulbeter over, strø over puffede gresskarkjerner og pynt med erteskudd.
Røkt salt får du kjøpt i vel assorterte matbutikker, hvis du ikke finner det kan du røke det selv med en abu røykeboks.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34852)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Diett/allergi: Veganer
Innlagt dato:2019-11-27
Oppdatert dato:2019-11-27


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Byggrynsrisotto med gulbeter.Byggrynsrisotto med gulbeter.
Denne retten har 101,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggotto.Byggotto.
Denne retten har 105,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.