Fotograf:Astrid Hals En kald saus som brukes mye i Sør- og Mellom-Amerika. Passer ypperlig som tilbehør til stekt og grillet kjøtt. Lag gjerne sausen en stund i forveien slik at smakene får satt seg, da blir den ekstra god.
Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprosessor. Tilsett rødvinseddik, sitronsaft og olje i en tynn stråle under kjøring. Sausen er ferdig når alt er pent blandet.
Sett den til siden og la smakene marinere seg.
Serveres romtemperert.
Topper du med en halv cm olivenolje over chimichurri sausen, før du setter på lokk, kan den holde seg så lenge som ett år i kjøleskap.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 20683)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Tilbehør grillmat Land:
Sør-Amerika Innlagt dato:2005-11-01
Oppdatert dato:2022-03-01