Fotograf:
Ingvar Eriksson og Sigurd Fandango/Forlaget PRESS
Enda en klassisk amerikansk tradisjon. Cupcake betyr ganske
enkelt «koppkake», altså en liten kake bakt i en form som minner
om en kopp. I praksis minner en standard cupcake om en
muffin, bare at formen den er stekt i, gir litt annerledes form på
kaken. I tillegg er en ekte cupcake dynket og alltid pyntet på
toppen, enten vi snakker om en enkel glasur eller en overdådig
kremtopp med bær eller sjokolade som kan true med å kvele
den lille kaken under, men som gjør hverdagen til en skikkelig
fest. Oppskriften inneholder
358 Kalorier,
42 g Karbo,
6 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Cupcakes fra Sverre Sætre er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 5 lesere
Lesere:
8911 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Cupcakes fra Sverre Sætre!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 358.40 | 230.53 | Kcal |
Protein | 5.86 | 3.77 | gram |
Karbohydrat | 41.60 | 26.76 | gram |
Kostfiber | 1.30 | 0.84 | gram |
Fett | 18.44 | 11.86 | gram |
Mettet fett | 10.97 | 7.06 | gram |
Salt | 0.70 | 0.45 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.80 | Kr 1.80 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 158 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 46,42 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret
og bland med melken. Rør det inn i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og
rør det inn i massen. Fyll i former og stek kakene til de er gylne, det tar ca. 30
minutter.
Dynk kakene med 1 ss dynk etter ønske mens de fortsatt er varme.
Som dynk, prøv for eksempel:
- Appelsinjuice
- Eplejuice
- 1 dl sitronsaft blandet med 1 dl vann
Pynt med glasur eller krem før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Baker og konditor nr 4 - 2011
(Intern: 28425)
Tilberedningstid:
45 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Muffins
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-04-30
Oppdatert dato:2011-04-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift