Fotograf:Frukt.no Det er få ting som slår duften av nybakt eplekake som sprer seg i huset. Denne eplekaken i langpanne smaker kan serveres med vaniljeis eller litt pisket krem til. Bak flere og putt i fryseren, så har du når det dukker opp gjester.
Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann - gjerne med litt sitronsaft.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
Bland smør og melk og pisk blandingen i eggedosisen.
Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
Hell deigen i smurt, liten langpanne (20x25 cm). Dryss 1 ts kanel over deigen.
Hell vannet av eplebåtene og legg dem taksteinslagt på deigen og dryss over resten av kanelen.
Dryss til slutt over perlesukker og hakkede mandler.
Stek eplekaken midt i ovnen ved 220°C i 30 - 35 minutter.
Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.
Denne oppskriften gir ca. 12 biter om ovennevnte formstørrelse brukes.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 33324)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Eplekake Innlagt dato:2017-10-09
Oppdatert dato:2017-10-09