Fotograf:
Matprat.no
Erter, kjøtt og flesk inneholder
60 Kalorier,
4 g Karbo,
7 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Erter, kjøtt og flesk har ingen allergener
Erter, kjøtt og flesk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Erter. kjøtt og flesk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 59.72 | 519.12 | Kcal |
Protein | 6.50 | 56.50 | gram |
Karbohydrat | 4.03 | 35.03 | gram |
Kostfiber | 1.15 | 10.00 | gram |
Fett | 1.70 | 14.78 | gram |
Mettet fett | 0.54 | 4.69 | gram |
Salt | 0.44 | 3.83 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.57 | Kr 31.03 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 477 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
1. Legg ertene i bløt i rikelig med kalt vann, gjerne natten over.
2. Skyll saltlaken av kjøtt og flesk. Er kjøttet veldig salt må det ligge i vann noen timer til 1 døgn.
3. Legg kjøtt og flesk i kaldt vann i en kjele slik at vannet akkurat dekker kjøttet. Tilsett 1 ss sukker og kok opp. Skum godt av og la kjøttet koke ca 1.5 time til det er mørt.
4. Ertene settes over til koking i nytt kaldt vann. Pass på så vannet dekker ertene. Skum, og tilsett en kvist timian og la ertene koke på svak varme 1-1.5 time.
5. Skjær kjøttet i passe serveringsstykker, flesket i skiver. Smak ertene til med salt og pepper og server dem til kjøttet og flesket. Server kokte melne poteter og kålrotstappe eller kokt kålrot til.
En undres over at det skal 1/2 - 1 ss sukker i vannet. Sukkeret tar vekk noe av bittersmaken som salt kan gi i slik saltet mat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20726)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Gryterett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-11-03
Oppdatert dato:2005-11-03
Lesere:
6728 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift