Fotograf:Studio Dreyer-Hensley Erter kjøtt og flesk er norsk mat med lange tradisjoner og masse smak. Ofte er det de lokale tradisjonene som avgjør hva slags kjøtt som brukes – det kan like gjerne være salt lammekjøtt som svinekjøtt.
Oppskriften inneholder 122 Kalorier, 9 g Karbo, 8 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Legg erter i bløt, gjerne over natten (ca. 8 timer). Bruk rikelig med kaldt vann.
Skyll saltlake av kjøtt og flesk.
Dersom kjøttet er veldig salt bør det ligge noen timer i vann først (eventuelt over natten).
Rens gulrot, løk og purre, og kutt grønnsakene i grove biter.
Legg kjøtt, flesk og grønnsaker i en kjele, hell på kaldt vann slik at det akkurat dekker. Tilsett 1 ss sukker og kok opp.
Ved å ha i 1 ss sukker, tar man vekk bittersmaken som saltet kan gi i slik salt mat.
Skum godt av, og kok kjøttet i ca. 2 timer og 30 minutter til det er mørt.
Kok erter i nytt kaldt vann, se til at vannet dekker ertene. Skum av underveis, og tilsett timian. Kok ertene på svak varme i ca. 2 timer og 30 minutter. Smak til med salt og grovmalt pepper.
Skrell potet og kok dem møre, ca. 20 minutter.
Skrell kålrot, og kutt dem i skiver. Kok skivene møre i lettsaltet vann, 5-10 minutter.
Skjær kjøttet i passe serveringsstykker og server erter, kjøtt og flesk sammen med melne poteter og kokt kålrot.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 20726)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett Land:
Norge Innlagt dato:2005-11-03
Oppdatert dato:2021-11-10